1 minuta čtení

Akcie Apple mohou spadnout o dalších 25 %, říká investiční analytik

Problémy technologických společností se zabezpečením uživatelských dat, obchodní válka mezi Spojenými státy a Čínou či soudní pře s Qualcommem, to jsou jedny z hlavních důvodů, proč můžeme od akcií Apple očekávat v roce 2019 další pokles.

Akcie technologické firmy z Cupertina se dnes obchodují za cenu kolem 157 dolarů, podle ředitele analytické společnosti Pelham Smithers Associates však můžeme v roce 2019 očekávat pokles ceny až na hodnoty pod 120 dolary za kus, tedy nejnižší cenu od začátku roku 2017.

„Dříve už jsme Apple viděli na mnohem nižších hodnotách, než je dnes. A s žalobou od Qualcommu, stagnujícími prodeji telefonů a obchodní válkou bychom mohli tato historická minima znovu okusit, což by znamenalo pokles akcií o dalších 25 %,“ řekl Pelham Smithers serveru CNBC.

Změna by naopak mohla nastat s nástupem 5G sítí, které by měly pro zákazníky znamenat signál k nákupu nových zařízení. To by mělo příjít na konci roku 2019 či začátku 2020.

„V tu chvíli bychom mohli být svědky jedinečné příležitosti k nákupu za neopakovatelné ceny,“ dodal Smithers.

Navzdory tomuto názoru však mezi analytiky sledujícími Apple převládá všeobecně býči nálada. Jak uvádí Reuters, většina analytiků je buď v pozici „Buy“ či „Hold“, ani jeden však v pozici „Sell“.

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.