2 minuty čtení

Vyplatil se Manchesteru United vyhazov trenéra Mourinha? Podle akcií ano!

Vášnivé diskuze fanoušků anglického fotbalového klubu Manchester United ohledně vyhazovu portugalského trenéra Jose Mourinha by se daly jednou pro vždy ukončit jedním obyčejným burzovním grafem...

Jak je v byznysových kruzích známo, Manchester United si šel v roce 2012 pro peníze na newyorskou burzu, což i vzhledem k menšímu podcenění upisovací ceny přineslo něco kolem 230 milionů dolarů.

Řada takzvaných hooligans to však možná ani netuší a tak nadále divoce řeší, zda bylo vyhození zkušeného kouče Mourinha správnou volbou. My se však na věci díváme racionálně a k vytvoření domněnky ohledně správnosti či nesprávnosti tohoto rozhodnutí nám stačí pohled na následující graf:

Na grafu můžeme vidět, že ještě v pondělí odpoledne se akcie na NYSE obchodovaly za 17,25 dolaru. V té době byla valuace klubu pod hranicí 3 miliard dolarů. Zpráva o odchodu Mourinha z klubu pronikla na veřejnost v úterý kolem poledně, v New Yorku však v té době bylo brzké ráno a tak měla zpráva efekt na akcie ihned po úterním otevření burzy. Během pouhé hodiny obchodování už byla hodnota 18 dolarů.

Akcie rostly také ve středu, dnes už probíhala spíše korekce. Každopádně valuace je opět více než 3 miliardy a tak by šéfy klubu ani tolik nemusel mrzet zlatý padák v údajné výši téměř 30 milionů dolarů, který Mourinho inkasuje.

A pokud jste doposud nevěděli, co si o tom všem myslet, tohle je snad dostatečná odpověď.

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.