2 minuty čtení

Recenze knihy: Tesla: Génius, který zkrotil elektřinu

Muž, který stvořil dnešek, tak by se dal nazvat chorvatský rodák Nikola Tesla. Ačkoli byl tvůrcem mnoha revolučních vynálezů, lidstvo na něj až ostudně zapomnělo. To se však postupně mění a dnes už si můžeme přečíst o tom, jak tento excentrický vynálezce tvořil dějiny.
Vizionář – Vynálezce – Génius – Rebel

Kdo byl Nikola Tesla? Život, dramatické události i tajemství obestírající jeho romantickou postavu odhaluje populárně-vědeckým stylem v knize Tesla: Génius, který zkrotil elektřinu spisovatel David Kent.

Tesla (1856 – 1943) je autorem mnoha průlomových vynálezů, které změnily svět. V roce 1893 oslnil návštěvníky Světové výstavy v Chicagu, kde předvedl dosud nevídanou ukázku elektrických světel.

Navzdory všem fantastickým vynálezům však téměř upadl v zapomnění a ovoce jeho úspěchů sklidili jiní. Tesla se slávy dočkal teprve po smrti, kdy se v souvislosti s jeho jménem vyrojila spousta konspiračních teorií. V této fascinující knize doplněné o mnoho téměř neznámých fotografií se dozvíte, jak to s mužem, jenž ani dnes nepřestává jitřit fantazii veřejnosti, ve skutečnosti bylo.

Tolik úvod vydavatele na zadní straně knihy a nutno uznat, že přesně vystihuje to, o čem kniha je. Nikola Tesla byl opravdový génius, kterému vděčíme za mnohé, a proto je více než vhodné, se o něm dozvědět něco víc.

Je velmi zajímavé dozvědět se nejen zajímavosti týkající se jeho vynálezů, ale také detaily z osobního života, který byl svým způsobem svázán s jeho prací. Tesla byl mužem mnoha výstředností, za všechny můžeme jmenovat například neustálé krmení holubů v parku a nebo třeba to, že si Tesla „naordinoval“ celibát, aby měl klidnou mysl na svou tvorbu.

Zároveň je potřeba zmínit, že kniha je velmi zajímavě vyvedena po grafické stránce, budete listovat nejen mezi textem, ale také mezi mnoha fotografiemi, náčrtky vynálezů či úryvky dobového tisku. Díky tomu se dá kniha přečíst poměrně rychle, jeden večer by vám na to měl stačit.

Odborníky a profesionály v oboru vědy kniha pravděpodobně tolik neuspokojí, ale pro podnikatele je to perfektní a inspirativní čtení o člověku, který měnil svět.

Hodnocení Warengo: 8/10

Tesla: Génius, který zkrotil elektřinu
Autor: David J. Kent
Vydává: JOTA
Čas čtení: 3 hodiny

Hodnocení: +10
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.