2 minuty čtení

Pinterest by mohl vstoupit na burzu už na jaře příštího roku

Už tak rekordní rok bude mít velmi pravděpodobně dalšího burzovního debutanta. Po Lyftu a Uberu se na své IPO chystá také sociální síť Pinterest.

Investoři se mají v roce 2019 opravdu na co těšit. Hned několik zajímavých technologických firem upíše své akcie a vydá se všanc nemilosrdnému trhu. O IPO Lyftu a Uberu se hovoří velmi živě už poměrně dlouho, v případě Pinterestu však zatím taková jistota nebyla. Až nyní.

Zástupci Pinterestu už prý jednají s bankéři a vybírají si své zástupce, stejně tak řeší, jak velký balík mezi investory pustí. Pokud se do samotného IPO nestane nic překvapivého, měla by se valuace firmy pohybovat kolem 12 miliard dolarů.

Valuace Pinterestu: $12.000.000.000

Pokud byste náhodou doposud o Pinterestu neslyšeli, jedná se ve zkratce o sociální síť zaměřenou na sdílení nápadů a zajímavostí skrze fotografie. Lidé se na web chodí inspirovat či ukazovat vlastní výtvory. Na podzim Pinterest ohlásil, že překonal hranici 250 milionů uživatelů, což už je vskutku solidní uživatelská základna.

Co se však bude nepochybně investorům líbit, to je pozitivní vývoj firmy z hlediska základní ekonomiky. V roce 2017 činily tržby 500 milionů dolarů, v roce 2018 už dokonce nedávno překročily hranici jedné miliardy. A Pinterest si významně pochvalují i samotní inzerenti. Podle studie agentury Nielsen až 98 procent uživatelů zkouší v reálu nápady uvedené na sítí, přičemž na jiných sítích se toto číslo pohybuje pouze kolem 70 %.

Věřme tedy nyní, že vše půjde podle plánu a v roce 2019 se můžeme těšit na další zajímavé IPO.

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.