2 minuty čtení

V dlouhodobém horizontu je Bitcoin mrtvý, říká kryptomilionář Finman

V podstatě nikdo pořádně neví, jaká bude hodnota Bitcoinu zítra, natož aby někdo dokázal odhadnout jeho vývoj v dalších měsících či letech. Přesto se o to mnozí pokoušejí a nyní přidal svůj názor i mladý a kryptokomunitě dobře známý Erik Finman.

Bylo mu 12 let, když vzal všechny peníze, co dostal od babičky, a nakoupil si za ně Bitcoiny. Psal se rok 2011 a Bitcoin se prodával za cenu 12 dolarů za kus. Na konci roku 2017, kdy vrcholila mánie kolem nejoblíbenější kryptoměny, měly jeho Bitcoiny hodnotu údajně 4 miliony dolarů. Kromě toho se proslavil také sázkou s rodiči – pokud se do svých 18 let stane kryptoměnovým milionářem, nebude muset na vysokou školu. A právě to se díky suverénní jízdě Bitcoinu na konci loňského roku stalo.

Erik Finman se díky svému příběhu stal jednou z ikon kryptoměnového světa. Stal se doslova chodící reklamou na Bitcoin a možnosti pohádkového zbohatnutí, které s sebou tato kryptoměna přináší. Nyní však pronesl slova, která Bitcoinu určitě nepomohou.

V rozhovoru pro MarketWatch Finman řekl, že Bitcoin má před sebou možná ještě dvě růstová období, ale v dlouhodobém horizontu je mrtvý.

„Bitcoin je mrtvý. Je moc fragmentovaný a vnitřně rozpolcený, prostě nevěřím tomu, že to přežije,“ podělil se Finman o svůj pohled.

A podobný názor má nyní i na Litecoin, který už oproti svému vrcholu ztratil 95 % hodnoty.

„Je to jako když zapadne slunce a pak trvá ještě osm minut, než nastane tma. Litecoin je právě v sedmé minutě.“

Naopak pozitivně mluví o mincích jako Ethereum či Zcash, které jsou podle něj lépe „projektované“. A narozdíl od Bitcoinu jako takového má ještě důvěru v Bitcoin Cash.

Hodnocení: +7
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.