2 minuty čtení

Bitcoin bojuje na hranici patnáctiměsíčního minima, dno však máme očekávat v 1Q 2019

Na konci minulého týdne v pátek spadla hodnota bitcoinu pod hranici 3200 dolarů a nejznámější kryptoměna tak dosáhla nejnižšího ocenění za posledních 15 měsíců.

Ačkoli dnes už bitcoin opět atakuje hranici 3300 dolarů za kus a celkově trh kryptoměn roste, pátek byl pro mnohé kryptoměnové investory psychicky velmi náročným. Nejen že bitcoin spadl pod obávanou hranici 3200 dolarů, ale hodnota celého kryptoměnového trhu navíc „překonala“ hranici 100 miliard dolarů při cestě směrem dolů.

Dalo by se říci, že bitcoin a spol. nyní bojují s psychikou investorů. Pokud by totiž na trhu propukla panika, může dojít k dalšímu výprodeji a ceny poletí nezastavitelně dolů. A právě dosahování dalších a dalších minim může být tím, co nakonec rozhodne v neprospěch kryptoměnového trhu. Už jen samotná realita toho, že přesně před rokem bitcoin v rámci své „fazóny“ atakoval magickou hranici 20 tisíc dolarů za kus, může být pro mnohé investory skličující.

Všechny virtuální měny se však dokázaly na chvilku oklepat a jak už bylo zmíněno výše, od pátečního minima se opět vydaly směrem vzhůru. Vyhráno však není a investorům nezbývá než věřit, že nezavládne globální panika.

Na dno se dostane až v 1Q 2019

A právě snahu o uklidnění situace nyní trochu narušila newyorská analytická firma Delphi Digital, která použila několik analytických metod na historický vývoj ceny a transakcí bitcoinu a došla k závěru, že pokles hodnoty bude pokračovat až do prvního čtvrtletí roku 2019, teprve tehdy prý bitcoin dosáhne svého dna. Dokonce možná až ke konci prvního pololetí.

Analýza se však bohužel nezmiňuje o tom, jakou hodnotu za jeden bitcoin bude ono dno představovat.

Naštěstí pro investory však analytici firmy přidali také předpověď, že po překonání tohoto období by se hodnota bitcoinu měla ustálit a díky svému všeobecnému rozšíření by se měl stát relativně stabilní součástí vyváženého investičního portfolia.

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.