2 minuty čtení

Bitcoin bude stát 250 tisíc dolarů a kryptoměny celkem 70 bilionů, říká miliardář Draper

Pokud cenu bitcoinu predikuje někdo, kdo má v držení tuto kryptoměnu v odhadované hodnotě 250 milionů dolarů, těžko od něj můžete očekávat objektivní pohled. Přesto je dobré naslouchat, zkušený investor Tim Draper už se totiž jednou trefil.

Když si v roce 2014 koupil v dražbě od federální policie Spojených států téměř 30 tisíc zabavených bitcoinů za cenu kolem 18 milionů dolarů, ihned přidal „věštbu“, že během tří let stoupne cena bitcoinu na 10 tisíc dolarů.

Věštba se „naplnila“ přesně 29. listopadu 2017, přičemž o měsíc později už bitcoin atakoval dokonce dvojnásobnou hodnotu. Od té doby sice postupně klesl až na 3 tisíce dolarů, ale z Tima Drapera je od té doby slavný kryptoměnový investor. Ba co víc, poslední dny naznačují, že Draperova předpověď ještě není úplně odepsaná.

Když nedávno na svých facebookových stránkách uspořádal Q&A, mluvil logicky právě o nejslavnější kryptoměně a její budoucnosti. A byla to slova, která musela lahodit uchu nejednoho kryptoměnového investora.

„To, co bitcoin představuje, je měna budoucnosti. Měna budoucnosti je decentralizovaná a otevřená a budete na tom tedy mnohem lépe, pokud budete mít v držení bitcoin, než když budete mít dolary.“

Draper už v roce 2018 řekl, že podle jeho odhadů bude mít kryptoměnový trh během 15 let celkovou hodnotu více než 70 bilionů dolarů. To je oproti dnešním 140 miliardám dolarů výrazný nárůst. Tato předpověď má však díky zájmu velkých hráčů možná reálnější parametry, než předpověď týkající se nejslavnější kryptoměny.

Jak totiž vidí Draper samotný bitcoin? Do roku 2022 bychom se prý měli dočkat ceny až 250 tisíc dolarů za kus. K tomu slavný investor dodává varování, aby se kryptoměnoví investoři soustředili hlavně na dlouhodobý horizont a nenechali se rozhodit krátkodobými výkyvy cen.

„Půjde to nahoru, půjde to dolů, pokud budete investovat v krátkodobém horizontu, uděláte chybu. Lidé mohou cenu manipulovat, hýbe se nahoru či dolů podle toho, zda zrovna nějaký velký hráč nakupuje nebo prodává.“

Zakladatel investiční firmy Draper Associates proto doporučuje nakoupit dostatečné množství a trpělivě čekat na jeho zhodnocení.

Hodnocení: +13
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.