3 minuty čtení

Do byznysu musíte dát stejnou vášeň, jako do závodění, říká Danica Patrick

Danica Patrick není žádná křehká žena do domácnosti. Ačkoli měří pouze metr a sedmapadesát centimetrů, již od útlého věku je zvyklá bojovat s muži, zejména pak na poli motosportu. Za svou kariéru získala několik prvenství a stala se například první ženou, která závodila v prestižní americké sérii NASCAR. S tím je nyní konec a Danica se pustila naplno do podnikání. Jaký je její přístup?

Danica Patrick se nyní stará o několik podnikatelských projektů najednou. Kromě vlastní kolekce oblečení Warrior by Danica Patrick má ještě vinici Somnium a nově také knihu s názvem “Pretty Intense”. Při tom všem ještě pokračuje v roli tváře doménového registrátora GoDaddy.com. To je celkem pěkná řádka aktivit a jak Danica sama přiznává, musí se ještě hodně učit.

“Když jsem závodila, měla jsem kolem sebe velký tým, který řešil veškeré detaily. Na mě bylo jen usednout za volant, maximálně se soustředit a zajet co nejlepší jízdu. Podnikání je jiné, musím sama řešit spoustu detailů a stále se učit, jak svůj byznys posouvat kupředu,” říká novopečená podnikatelka Danica.

Pomáhá jí však to, že se vždy dokázala jasně zaměřit na cíl. “Jsem člověk přes cíle. Vždy si nějaký nastavím a neúprosně si za ním jdu, dokud ho nedosáhnu, v tom jsou závodění a podnikání podobné. A samozřejmě ani jedno nemůžete dělat bez vášně. Do závodění i do podnikání musíte dát stejnou vášeň, jinak neuspějete,” přidává své postřehy Danica.

Své zaměstnance si prý vybírá podle toho, zda cítí, že jsou dostatečně sebejistí. Protože jak sama říká, potřebujete vědět, že vás vybraný člověk nebude neustále potřebovat vedle sebe, ale bude schopen si s věcmi sám poradit. A její nejoblíbenější otázka na pohovoru?

”Co byste dělali, kdybyste mohli dělat cokoli na světě?”

Danica nechce slyšet, že by daný člověk pracoval pro ni, protože to by byla s velkou pravděpodobností jen vypočítavě použitá lež. Mnohem více jí zajímá, zda má člověk na danou otázku vůbec nějakou odpověď. A pokud ne, je to špatný signál.

A jak své zaměstnance šestatřicetiletá Američanka řídí? “Podle mě nemůžete lidi řídit na základě strachu. Možná že budou pracovat, ale nikdy pro vás neodvedou to nejlepší. Musíte proto přijít na způsob, jak lidem dodat motivaci. Každý je trochu jiný a tak musíte rozumět lidským povahám, abyste s nimi mohli pracovat a přesvědčit je k maximální výkonnosti a oddanosti firmě,” uzavírá Danica svůj recept.

Níže se můžete podívat na celý rozhovor s Danicou Patrick pro server CNBC:

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.