2 minuty čtení

Znovuoživení značky Mototechna "nakoplo" segment prodeje zánovních aut

Když jsme se v roce 2012 rozhodovali, jak uvést na trh samostatný segment zánovních vozů, měli jsme šťastnou ruku při výběru historické značky Mototechna. Dnes tvoří auta prodávaná pod touto znovuobnovenou značkou už pětinu našich prodejů.

Když jsme se v roce 2012 rozhodovali, jak uvést na trh samostatný segment zánovních vozů, měli jsme šťastnou ruku při výběru historické značky Mototechna, kterou jsme právě v té době získali. Třiadvacet let po roce 1989 v České republice bylo stále hodně lidí s nostalgickými vzpomínkami na původní Mototechnu. Znovuobnovení značky Mototechna byl od začátku zejména PR projekt. V době jeho zahájení jsme netušili, že za pět let bude Mototechna tvořit pětinu našeho businessu v České republice a uplatní se i na Slovensku.

Mezi pěti nejznámnějšími

Dle průzkumu znalosti nostalgických značek, který v září 2017 zveřejnila společnost MÉDEA RESEARCH, se Mototechna s 89 % dostala mezi pět nejznámějšími „retro“ značek u nás. Umístila se hned za Kofolou, Tatrou, a jízdními koly Favorit. Podle průzkumu vnímá 87 % populace Mototechnu jako tradiční českou značku a téměř 60 % ji považuje za velice důvěryhodnou. To koresponduje s 60% zkušeností populace se značkou, která je vesměs velmi pozitivní.

Pomáhají abmasadoři, fotbal a influenceři

Za šest let prodala značka Mototechna už 50000 zánovních vozů. Stala se partnerem českého fotbalu a získala řadu ambasadorů v čele například se špičkovými tenistkami Karolínou a Kristýnou Plíškovými, jedním z nejtalentovanějších českých fotbalistů Patrikem Schickem, módním návrhářem Osmanem Laffitou či modelkou Andreou Kalousovou. Věřím, že volba značky Mototechna má na našem růstu v segmentu prodeje zánovních vozů významný podíl. Myslím, že si proto zcela jistě zasloužila i ocenění za úspěšné obnovení značky od sdružení Czech TOP 100 v roce 2016.

Hodnocení: +3
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.