3 minuty čtení

Jak pracují a přemýšlí úspěšní #5: Michaela Chaloupková

Příběhy nejúspěšnějších českých byznysových osobností už známe všichni téměř nazpamět. Jak ale tyto osobnosti tráví svůj volný čas, jak pracují se stresem nebo co by dělaly, kdyby o všechno přišly? Na to odpovídá tento seriál, ve kterém těm nejúspěšnějším Čechům podkládáme 10 otázek, které nám rozkrývají jejích způsob práce a přemýšlení.

Dalším respondentem seriálu „Jak pracují a přemýšlí úspěšní“ je Michaela Chaloupková, vystudovaná právnička a dnes ředitelka divize správa a členka představenstva ČEZ a.s.

10 otázek pro Michaelu Chaloupkovou

Jak vypadá vaše typické ráno?

Budíček 6:00, probudit syny, připravit snídani pro rodinu, dostat děti do auta, odjezd po 7:00, vyložení kluků ve školce a ve škole, kolem 8:00 první kafe v práci.

Jak vypadá váš typický víkend?

O víkendu dělám v zásadě jen věci, které mě baví. Když jsme o víkendu doma, buď v pátek odpoledne či v sobotu dopoledne uvařím na celý víkend. Pak podle ročního období jdu pracovat na zahradu. Pak část víkendu věnuji sportu, buď běhání nebo jdeme s rodinou na kolo nebo pěší výlet.

Kolik hodin týdně pracujete a na čem?

V ČEZu mám na starosti několik oblastí – nákup, personalistiku, udržitelný rozvoj, správu majetku atd., takže s kolegy v mém týmu každý den řešíme různé úkoly. Mým posláním je hlavně vedení lidí a podpora jejich dalšího rozvoje. A týdně práci věnuji kolem 50ti hodin.

Co Vás motivuje?

Práce mi musí dávat smysl, to je pro mne to nejdůležitější. Taky mne motivuje, pokud mohu svojí prací přinášet firmě, jejím zaměstnancům a společnosti něco přínosného a užitečného.

Jak bojujete se stresem?

To je pro mne dennodenní boj. Ale mám své rituály, které mi pomáhají. Třeba přechodový rituál mezi prací a rodinou – hned jak přijedu po práci domů, chvíli postojím pod sprchou a smeji tak ze sebe pracovní stres a mohu se pak vrhnout do další „rodinné směny“.

Co Vám pomáhá k pracovní produktivitě?

Úplně obyčejné věci. Dostatek spánku, pravidelný přísun kofeinu, tělesná aktivita i během pracovního dne – alespoň krátká procházka na a z oběda, který si dopřávám velmi lehký většinou vegetariánský. A trochu relaxu každý den, ideálně nad knihou. To vše mi dává pak energii k pracovnímu výkonu.

Co všechno potřebujete ke své práci? Jaké technologie využíváte?

Moc toho není, počítač, telefon, papír a pero.

3 nejoblíbenější knihy a proč?

Na to se mi obtížně odpovídá. K přečteným knihám se skoro vůbec nevracím. Spíše mám pár knih, které mi utkvěly v paměti. Jako třeba kniha Richarda Bacha Jonathan Livingston Racek, protože když člověk opravdu chce, dokáže skoro cokoliv.

Do čeho investujete svůj čas a peníze?

Úplně nejvíc do své rodiny a volného času.

Přijdete téměř o všechno, včetně kontaktů, zůstalo Vám jen 100 tisíc Kč a znalosti, co uděláte?

Asi bych se co nejrychleji pokusila stabilizovat situaci. Našla bych pro rodinu bydlení a začala bych chodit po pohovorech a hledat práci. A věřím tomu, že bych se z toho velmi rychle, i s podporou rodiny, vyhrabala.

Hodnocení: +12
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.