1 minuta čtení

Bezos daroval skrze svou nadaci sto milionů dolarů na pomoc bezdomovcům

Jeff Bezos je s majetkem výrazně přesahujícím 100 miliard dolarů suverénně nejbohatším člověkem, kterého většina z nás pamatuje. Proto nepřekvapí, že v jeho případě je přístup "dávat zpět" v trochu jiném měřítku, než je obvyklé.

Bezosova nadace s názvem Day One Fund byla založela letos v září, aby pomáhala lidem v nouzi a bez domova. Nyní vybrala 24 různých organizací po celých Spojených státech, které v místě svého působení pomáhají chudým a potřebným. Těmto nadacím pak poslala celkem 97,5 milionu dolarů.

„Těchto 24 organizací pomáhá v několika oblastech rodinám, které to opravdu potřebují. Organizace se starají o to, aby tyto rodiny měly alespoň dočasně kde bydlet a mohly pracovat na své lepší budoucnosti. Pevně věříme, že tyto finanční prostředky pomohou jejich lídrům v realizaci smysluplných projektů, které budou mít ještě větší pozitivní vliv,“ stojí v oficiálním sdělení nadace.

Každá organizace získala částku mezi 2,5 až 5 miliony dolarů a je pouze na ní, jak s finančními prostředky naloží. Jeff Bezos se hodlá skrze své nadace v této oblasti podle svých slov i nadále angažovat.

Hodnocení: +5
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.