2 minuty čtení

Vstup Facebooku na kryptoměnový trh je "cool", říkají bratři Winklevossovi

Stará nenávist zažehnána? Těžko odhadovat, jisté však je, že dvojčata Tyler a Cameron Winklevossovi dnes vidí možný vstup Zuckerbergova Facebooku na trh s kryptoměnami pozitivně. Jednu poznámku si však přecijen neodpustili.

Ačkoli byli dlouhá léta úspěšnými sportovci, kteří dokonce reprezentovali Spojené státy na Olympijských hrách, drtivá většina populace je poznala až díky filmu The Social Network, který popisoval historii vzniku Facebooku. Tyler a Cameron jsou v tomto snímku ztvárněni tak trochu jako smolaři, kterým vychytralý Mark Zuckerberg ukradl nápad na sociální síť.

Ačkoli možná přišli o projekt v hodnotě stovek miliard dolarů, špatně se dnes nemají. Jednak v rámci soudního vyrovnání obdrželi od Zuckerberga finanční plnění a akcie Facebooku, dnes v hodnotě cca 200 milionů dolarů, a pak také objevili svůj nový byznys, ve kterém se realizují.

O dvou bratrech je už několik let známo, že patří mezi velké příznivce bitcoinu a spol. a v rámci tohoto trhu investují nemalé prostředky. Mimoto založili také vlastní kryptoburzu Gemini a dlouhodobě usilují o bitcoin ETF.

V rámci aktuálního rozhovoru pro britský The Telegraph přišlo také na diskuzi ohledně pravděpodobného vstupu Facebooku na kryptoměnový trh. Podle dostupných informací má největší sociální síť na světě více než padesátičlenný tým, který se spuštění vlastní kryptoměny věnuje.

Tuto možnost nejdříve Cameron okomentoval jako „velmi pozitivní“, přičemž Tyler přitakal, že bude „opravdu cool“, pokud Zuckerberg s Facebookem spustí vlastní kryptoměnu.

Je to vcelku logické, jelikož Facebook má natolik ohromný dosah (téměř 3 miliardy uživatelů skrze Messenger, Instagram a WhatsApp), že by jím spuštěná kryptoměna přitáhla pozornost nové masy lidí. A z toho mohou těžit všichni na kryptoměnovém trhu.

Aby to však nevypadalo, že dvojčata zapomněla na dávné spory, ihned přišla poznámka, že dle jejich mínění budou kryptoměny pro svět mnohem větší revolucí, než byly sociální sítě. Podle Camerona kryptoměny umožňují směnu nějaké hodnoty, což je mnohem důležitější, než „obyčejné sdílení fotek“.

Možná, že právě to si uvědomuje i Zuckerberg…

Hodnocení: +8
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.