3 minuty čtení

Mobilní výkup vozů je na vzestupu, vítají ho zejména podnikatelé a manažeři

Časově vytížení lidé jako podnikatelé a manažeři se při prodeji svého vozu neobávají ani tolik o to, za kolik automobil prodají, ale spíše o to, kolik drahocenného času jim tento proces sebere. Protože hodnota času je nevyčíslitelná.

Na tuto obavu ze ztráty času samozřejmě autobazary reagují a tak není divu, že trend mobilního výkupu, který započal lídr českého trhu s ojetými vozy AAA AUTO, je na vzestupu.

Společnost AAA AUTO přišla s možností mobilního výkupu už v roce 1999 a od té doby jeho obliba roste, přičemž v posledních letech poměrně výrazně. A je to logické, ekonomice se daří a to s sebou na jednu stranu nese rychlejší obměnu vozového parku, na druhou stranu však také snahu být stále v aktivním pracovním procesu. A tedy neztrácet čas objížděním autobazarů a zjišťováním cen.

Roste cena, klesá stáří

Jak je vidět z nejnovějších dat, která má AAA AUTO k dispozici, nejen že se zvyšuje počet zákazníků, kteří tuto službu využívají (téměř 11 tisíc v roce 2018), ale zároveň se zvyšuje průměrná cena takto vykoupených vozů. Zatímco v roce 2015 byla průměrná cena takto vykoupeného automobilu 176 tisíc korun, v roce 2018 už byla cena výrazně přes 200 tisíc korun.

S tím souvisí také průměrný nájezd a stáří takto prodaných automobilů, obě tyto hodnoty se každým rokem snižují, což je známka toho, že čím dál bonitnější lidé si uvědomují hodnotu svého času a velký přínos služby mobilního výkupu.

Překvapivě jednoduché

„Musím se přiznat, že až do nedávna jsem o této službě neměl ponětí. Když jsem však před několika týdny potřeboval prodat svůj vůz, který jsem už tolik nevyužíval, narazil jsem právě na možnost mobilního výkupu. Ihned jsem tedy zavolal na uvedený kontakt a domluvil se na příjezd výkupčího,“ popisuje svou zkušenost Milan Charvát, zakladatel a šéfredaktor magazínu MontyRich.

„Příjemně mě překvapilo, jak jednoduše celý proces probíhá. Výkupčí přijede na domluvené místo, během pár minut vůz prohlédne a nabídne cenu za odkup. Pokud souhlasíte, vyřídí se nezbytné podklady a vy už si jen řeknete, zda chcete peníze v hotovosti nebo na účet. Výkupčí si následně sám zařídí i odvoz vozu,“ říká Charvát k procesu a dodává: „V dnešním světě, kde čas má nevyčíslitelnou cenu, je tohle ta správná služba, kterou dokáže využít každý zaneprázdněný člověk.“

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.