3 minuty čtení

Co vznikne spojením vrcholového sportu a zdravé výživy? Pokeat!

Rozhodnout se zdravě jíst je otázka několika minut. Přizpůsobit se zdravé stravě je otázka několika týdnů až měsíců.

Rozhodnout se lidem nabídnout možnost rychlého, vyváženého a zdravého jídla je otázka dlouhodobých výzkumů, dlouhých příprav, velké investice, ale následně i vlny dobrého pocitu z toho, že to, co děláte, děláte dobře.

A pocit, že to dělají Petr Vakoč, profesionální cyklista, a jeho kamarád a společník ve společnosti Future foods Michal Kočí dobře, je oprávněný. „Když jsme v květnu 2018 přišli na trh s Pokeatem, měli jsme určité obavy, zda si k produktu najdou lidé cestu. Dnes jsme o šest měsíců dále a můžeme si oddechnout. Samozřejmě že není vše za námi, ale cílová skupina si k nám cestu našla a my se teď musíme snažit, abychom uspokojili i ty, kteří nás teprve objeví,“ říká Michal Kočí, CEO společnosti.

Pokeat, neboli zdravé jídlo, které si můžete dát kdykoliv a kdekoliv, má své místo u zákazníků bez rozdílu věku a povolání. Žijeme ve 21. století a pojem vyvážená a zdravá strava je pro mnoho z nás nedílnou součástí života. Nejedná se pouze o sportovce, kteří si pestrost a vyváženost svého jídelníčku musí hlídat, aby jejich výkony měly vzrůstající tendence. Také lidé, kteří chodí každé ráno do kanceláře a své pracovní povinnosti řeší ze židle, se na zdravou stravu zaměřují.

Pokeat je ideální svačina do kanceláře.

„Bohužel ještě pořád není jednoduché opravdu zdravé produkty nalézt. Mnoho potravin v sobě skrývá přidané cukry, chemii nebo nekvalitní suroviny. Pro mnoho lidí je právě obtížná dostupnost vhodných jídel největší překážkou pro zdravé stravování. Trávím většinu roku na cestách a udržet si zdravý jídelníček je prakticky nemožné. Právě naše touha tuto překážku odstranit nás inspirovala k vytvoření zdravého produktu, který nejen zasytí, ale i dobře chutná a hlavně je vždy po ruce,“ popisuje profesionální sportovec a odborník na zdravou výživu Petr Vakoč, který má na starosti hlavně vývoj produktů.

Výzkum, který předcházel uvedení Pokeatu na trh, dovedl toto jídlo k naprosto zdravému a přírodnímu složení. Obsahuje zejména nejdeficitnější makronutrienty v naší stravě, má vysoký obsah bílkovin, vlákniny a Omega3. Není v něm žádný přidaný cukr ani škodlivá chemie a je vhodný i pro lidi s intolerancí na lepek. Vyrábí se v České republice a zároveň je lokální i velká část použitých surovin.

„V současné době, tedy šest měsíců od první objednávky, máme pro zákazníky připraven Pokeat ve třech příchutích. Limeta a citrón, skořice a jablko a od září také příchuť višeň a kakao. Smělé plány do budoucna samozřejmě máme, ale v tuto chvíli je třeba, aby se portfolio klientů na našem domácím trhu zvětšovalo, a především aby naši klienti byli s naším produktem maximálně spokojeni,“ shrnul Michal Kočí.

Sledujte Petra Vakoče a Michala Kočího na Warengo!

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.