2 minuty čtení

Dorsey stále věří v potenciál Bitcoinu a nakupuje za 10 tisíc dolarů týdně

"Nevlastním jinou kryptoměnu než Bitcoin," říká Jack Dorsey a předpovídá, že nejznámnější kryptoměna bude hrát v moderní ekonomice stále významnější roli.

O Jacku Dorseym se to ví dlouhodobě. Jeho důvěra ve velkolepou budoucnost Bitcoinu je až fanatická. Nepřekvapí proto, že Dorsey jako správný investor Bitcoiny neustále dokupuje a hromadí pro budoucí využití. Nebo zhodnocení.

Když byl před pár dny zpovídán v rámci podcastu Tales from the Crypt, mluvil o potenciálu Bitcoinu a jeho mnohých podobnostech s Twitterem, který Dorsey založil spolu s Evanem Williamsem a Bizem Stonem v roce 2006.

„Bitcoin je něco, co se zrodilo na internetu, co bylo vyvíjeno na internetu, co bylo testováno na internetu…Bitcoin je v podstatě internet.“

Při rozhovoru pak došlo také na téma akce „Stacking Sat Saturday“, v rámci které fanoušci a investoři do Bitcoinu nakupují pravidelně každý týden tuto kryptoměnu v hodnotě 25 dolarů, aby tak dokázali její úspěšnou adopci v rámci ekonomiky.

„Viděl jsem tu akci na Twitteru. Chtěl jsem se zapojit, ale bohužel už jsem vyčerpal svůj limit na CashApp,“ řekl Dorsey v návaznosti na tuto akci.

Pozorní posluchači samozřejmě velmi rychle pochopili, co tato narážka znamená. Aplikace CashApp od Dorseyho firmy Square umožňuje svým uživatelům snadno nakupovat právě Bitcoin, ale pouze v týdenním limitu 10 tisíc dolarů.

Fanoušci se tak začali okamžitě dohadovat, zda Dorsey investoval pouze zrovna v ten týden, nebo takto investuje každý týden.

Vzhledem k tomu, jak vehementně dvaačtyřicetiletý podnikatel Bitcoin propaguje, se však většina shodne, že to jistě nebude jednorázová záležitost, ale spíše pravidelná, ne-li opravdu týdenní.

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • Tohle je čistý hazard, bitcoin pomalu padá ke svému dnu a těžko říct kde pak zase bude jeho maximum... klidně může spadnout k pár stovkám dolarů a tam se držet celou dobu... ale kdo neví co s penezma, tak proč ne.
    0