2 minuty čtení

Apple může očekávat zlaté časy!

Stovky milionů lidí po celém světě vážně uvažují během následujícího roku o výměně svých mobilních telefonů iPhone za novější variantu. V produktové řadě Applu bude určitě z čeho vybírat.

To je hlavní výstup z výzkumného šetření analytika GBH Insights Daniela Ivese, představený investorům v pondělí. Oznámil, že se v příštích 12 měsících chystá na změnu zařízení více než 350 milionů zákazníků Applu, což firmě vytváří obrovské okno příležitosti. Situace může pro Apple znamenat skutečně možnost, jak potěšit své akcionáře skvělými tržbami, jen je třeba v nadcházejících měsících přesvědčit spotřebitele, aby skutečně udělal změnu.

Ives, stejně jako mnoho dalších analytiků a odborníků očekává, že Apple letos představí tři nové iPhony. Jeden z nich bude přímým nástupcem loňského iPhone X s 5,8 palcovým displejem OLED. Druhý by měl být charakterizován 6,1 palcovým LCD displejem a nejdražší z nich by měl disponovat dokonce 6,5 palcovou obrazovkou. Rovněž se očekává, že se můžeme v případě nových modelů těšit na totožný zářez v horní části obrazovky a pouze tenké rámečky okolo, jako v případě „Xka“.

Během několika posledních let se do oběhu dostalo skutečně velké množství starších iPhonů, které chtějí nyní majitelé upgradovat. Někteří situaci nazývají „super cyklem“, zatím se však tento očekávaný superkruh upgradů neobjevil. Někteří z analytiků se v posledních čtvrtletích pozastavovali nad vlažnější výkonností Applu, jako opravdovém důkazu toho, že lidé drží své telefony po delší dobu.

Při pohledu do budoucnosti Ives řekl investorům, že věří, že letošní nové iPhony pomohou Applu zachytit základní poptávku – upgrady mezi zákazníky, kteří se rozhodli vynechat loňský model. Ale aby byl následující rok skutečným úspěchem bude muset Apple přesvědčit většinu z těchto 350 milionů vlastníků iPhone pro zakoupení novějšího modelu.

Očekává se, že Apple představí nové telefony v září.

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.