2 minuty čtení

EFG HLAVNÍM PARTNEREM FESTIVALU DRAČÍCH LODÍ

Jedenáctý ročník Neoficiálního amatérského mistrovství světa dračích lodí proběhl na konci září na řece Dyji ve Znojmě. Jedním z hlavních partnerů letošního ročníku byla Energy financial group (EFG).

EFG je ryze česká společnost zabývající se energetickým zpracováním odpadů, která do mistrovství přihlásila také svůj tým Draci EFG. Na akcí se nejen závodilo, ale i třídilo. Po celou dobu festivalu diváci i soutěžící třídili nejen papír a plasty, ale také gastroodpad. Toho se nasbíralo celkem 135 kg, a byl zpracován v bioplynové stanici EFG.

Neoficiální amatérské mistrovství světa dračích lodí pořádá znojemský kanoistický oddíl vedený Petrem Štěrbou, členem představenstva EFG, a je součástí projektu Sportuj s námi České unie sportu. Během čtyřdenního pestrého programu si měli možnost zazávodit i týmy žáků ze středních, základních i mateřských škol a nesoutěžní týmy. Součástí programu byly mimo jiné závody rychlostních kajakářů či doprovodné atrakce pro děti i rodiče.

Tým EFG zvítězil hned ve třech kategoriích z 12 – biatlon se střelbou z luku, Open – Sprint na 160 m a v nočním Gladiátorském závodě.

Soutěžních týmů Neoficiálního amatérského mistrovství světa dračích lodí závodilo celkem 9 a přijeli z Maďarska, Slovenska, Rakouska a České republiky. Každý z týmu si vybral libovolný stát světa, který v závodě reprezentoval svým dresem. Na závěr festivalu proběhlo vyhlášení nejlepšího kostýmu, který letos vyhrál tým Vrahovická sací jednotka reprezentující Vatikán v převlecích za jeptišky.

Hodnocení: +1
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.