7 minut čtení

Pokud se chcete stát milionářem, musíte myslet jako milionář. 5 důležitých kroků, jak na to

Každý by chtěl vědět jak se stát milionářem a změnit tak svůj dosavadní život. Jenže někteří lidé ani neví kde vlastně začít. Není náhodou, že milionáři uvažují trochu odlišně, myslí jinak. Proto se snad všichni shodneme, že první krok k milionům začíná v hlavě. Úspěšní lidé si v hlavě vytvořili nastavení pro úspěch a to je postupně k úspěchu již samo vede. Pokud tedy chcete být milionářem, pak musíte myslet jako někdo, kdo už bohatstvím oplývá.

Všichni máme ve své hlavě určitou představu cílového finančního zisku. Tento finanční bod je jako termostat nastaven na určitou hodnotu – buď jste si ho nastavili na příliš horko, a nebo na příliš chladno. Vždy pak bude přesně fungovat, jak jste ho nastavili. Tak to je i s myslí. Pokud chcete ale jinou hodnotu, pak musíte resetovat – opět stejně jako s myslí.

Úspěšný autor a světově uznávaný kouč T. Harv Eker pronesl: "…být bohatý znamená být koncentrovaný, mít odvahu, znalosti a zkušenosti. Chce to 100 procent vašeho úsilí. Nikdy neztratit správný postoj a samozřejmě – bohaté nastavení mysli.“

Jestli tedy nezapracujete na změně podvědomí, vaše podvědomé negativní postoje a omezující myšlení vás bude držet přikované na místě. Je tedy čas zkusit se na věc podívat z jiného úhlu, začít jinak uvažovat a pomalu podnikat kroky, které vám k většímu bohatství mohou pomoci.

Zkuste následující tipy, které vám pomohou začít myslet jako někdo, kdo už se stal milionářem. Dopomohou vám vizualizovat si tu skvělou cestu k úspěchu. A už nikdy nezapomenete, že vše začíná v hlavě.

#1 Začněte sepisovat své myšlenky a nápady

Kupte si diář, který budete moci nosit stále u sebe. Mějte ho u sebe jak jen to bude možné. Během dne vás budou napadat různé myšlenky, které vám jednou mohou přinést bohatství, proto je třeba si je někam zapsat. Podle vědců totiž myšlenka zůstává v hlavě pouhých dvacet vteřin a pak se vytratí, tak si ji určitě bez otálení zapište. Praktikujte to každý den.

,,Nastavení si cílů je prvním krokem k proměnění neviditelného ve viditelné.“ – Tony Robbins

Někdy dostane nápad během řízení, někdy náhle ze spánku, také např. během četby nebo konverzace. Buďte jako spisovatel, píšete svůj životní román a musíte si s sebou všude nosit svůj zápisník, protože jak historie mnohokrát potvrdila, náhle sepsané vnuknutí nápadu nakonec vedlo k nesmírnému bohatství.

Jestli máte tedy za cíl být bohatí, pak si sepište všemožné nápady, jak se k tomu dá dopracovat. Pravidlem musí být – dostal jsem myšlenku, na které závisí moje budoucnost, proto ji napíšu.

Nezapomeňte, nezapsaná myšlenka se změní v pomyslnou páru během dvaceti sekund.

#2 Uvolněte se a nechte mysl zacílit

Dejte si regulérní oddych, sedněte si jako tenista po setu, je time-out. Zamyslete se nad svými vizemi a nad překážkami, které vás brzdí ve splnění si těchto vizí. Během těchto chvil odpočinku vám v hlavě většinou vyskočí nějaká idea, která vám nakonec může zachránit hodiny, dny a někdy dlouhé měsíce tvrdé práce. Stále roztěkaná a nesoustředěná mysl nikdy nic plodného nevymyslí, je tedy čas vzít si time-out a v poklidu zamířit na pomyslný terč.

Meditaci nepodceňujte, dokáže divy. Tak např. snižuje stres, dokáže ve vás vybudovat větší úroveň empatie a lidskosti, dokážete se lépe koncentrovat, stanete se více kreativními atd. Benefitů z různých relaxačních technik a meditace je nespočet. Benefity jsou potvrzeny tisíci studiemi, proto se nelze divit, že meditují lidé jako Schwarzenegger, Murdoch, Kobe Bryant, Arianna Huffington a další.

#3 Myslet dopředu

Představte si, že již budujete byznys v určitém odvětví. Nahlédněte do budoucnosti, 3–5 let dopředu. Plánujte svou vizi a cíl. Vidíte se už jako úspěšný ve vašem vysněném odvětí. Jak to vypadá? Jak velké to je? S jakými lidmi pracujete? Jakou reputaci máte a jak se k vám lidé chovají? Jaká bude vaše ziskovost? Jak chcete řídit tento váš podnik?

"Plány jsou nevýznamné, plánování je ale důležitým základem.“ – Winston Churchill

V neposlední řadě si ale představte startovní situaci, jak jste začali. Co jste tedy začali dělat, aby se vize přeměnily v realitu?

#4 Praktikujte tzv. ,,mind-storming“

Jedna z nejlepších a nejúčinnějších metod pro stimulaci kreativního myšlení se nazývá mind-storming“, neboli metoda dvaceti. Podle jistých průzkumů se tato metoda ukázala jako ta zásadní věc týkající se kreativního myšlení, po které se dalo snadněji dosáhnout bohatství.

Metoda je jednoduchá – vezměte si jakýkoliv problém nebo svůj cíl a napište si nahoru na papír ve formě otázky. Tak pro příklad, jestli je váš cíl znásobit váš dosavadní příjem během jednoho roku, pak si napište: "Jak dokážu vydělat během následujících 12 měsíců dvakrát více peněz?“

Poté si systematicky a disciplinovaně sepište alespoň 20 odpovědí, jak toho dosáhnout. Klidně si napište 50 otázek, čím více a detailněji, tím lépe. Jen si hlavně dejte čas a sepište alespoň zmíněných 20 otázek. Bude to nesnadné a budete muset pořádně myslet, ale jestli chcete zacílit k bohatství, je třeba být odhodlaný naprosto ve všem.

#5 Zamyslete se nad odkládáním peněz.

Warren Buffett a další velmi úspěšní lidé mají jednoduché pravidlo, jak mít dostatek peněz v rezervě na případné neočekávané situace nebo pro investování – z každé přijaté částky radí odložit alespoň 10 procent.

Když si takto začnete odkládat již ve 20 letech po nástupu do zaměstnání a následně začnete peníze vkládat na spořící účet, kde vám nabídnou ty nejlepší podmínky, po odchodu do důchodu bude celková naspořená částka a její úroky klidně přes několik milionů. Samozřejmě celý obnos závisí na výdělcích.

Disciplinovaně si odkládejte a pokračujte ve spoření v jakémkoliv věku a je jisté, že jednoho dne budete mít alespoň milion, který můžete následně investovat a zajistit si tak alespoň klidné a bohaté stáří.

Nemluvě o tom, že systematické spoření a odkládání vám dopomůže vybrousit lepší charakter a osobnost. Váš celkový postoj se změní a bude nakonec šance, že se dostanete k milionům dříve, než je stačíte naspořit.

Koncentrované dodržování těchto 5 kroků stimuluje vaši mysl a vyprovokuje ve vás nutnou kreativitu. Bez kreativního myšlení budete tápat v bludném kruhu průměrnosti, který jistě nechcete. Milionáři se nestali bohatými pasivním a nekreativním myšlením. Začínali právě těmito nebo podobnými myšlenkami a detaily.

Rozhodněte se co chcete, jaký je váš cíl a poté se sami sebe zeptejte: "Proč jsem toho ještě nedosáhl?“

Poté neodkladně začněte disciplinovaným praktikováním těchto cvičení či zásad a dostanete se na cestu k bohatství. A nezapomeňte, každý velmi úspěšný člověk byl na místě, kde jste právě vy. Jen změnil pohled na věc, začal uvažovat jako již bohatý člověk a dodržováním plánů a nových návyků se nakonec bohatým skutečně stal.

Hodnocení: +10
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.