2 minuty čtení

Manažer hedgeového fondu: Bitcoin bude do šesti let stát 500 tisíc dolarů

Jedná se možná o trošku bláznivou predikci, ale od Bitcoinu můžeme na druhou stranu čekat více méně cokoliv. Rok už je za polovinou, ale manažer hedgeového fondu Mark Yusko se nevzdává své předpovědi, že bude cena Bitcoinu ještě v letošním roce dosahovat svého nového historického maxima. Zároveň je přesvědčený o překonání šesticiferné hodnoty v horizontu 10 let.

Mark Yusko, zakladatel fondu Morgan Creek Capital Management se sídlem v Severní Karolíně, napsal na Twitter, že do konce roku dosáhne vlajková loď všech kryptoměn na hodnotu 25 tisíc dolarů. Za předpovědí, kterou pronesl již v dubnu si stále stojí. Rovněž očekává dosažení 75 tisíc dolarů do konce roku 2020, 200 tisíc dolarů o dva roky později a nakonec hodnoty 500 tisíc dolarů na konci roku 2024.

Minulý říjen Yusko předpovídal, že cena Bitcoinu může jednoho dne dosáhnout i milionu dolarů za minci, ačkoliv neočekával dosažení tohoto milníku v nejbližší dekádě. Dnes už ovšem volí jiná slova a připustil i reálnou možnost této alternativy.

Takové předpovědi řadí Yuska mezi největší optimisty, nicméně tvrdí, že jsou jeho cíle opodstatněné díky síle síťového efektu, kdy se hodnota produktu nebo služby zvyšuje podle počtu uživatelů, kteří jej využívají.

Dočkáme se ETF?

Cena Bitcoinu se minulý čtvrtek snížila pod 8 tisíc dolarů, poté co Americká komise pro cenné papíry odmítla druhý pokus dvojčat Winklevossových o zařazení kryptoměnového ETF na regulovanou burzu.

Přestože rozhodnutí nebylo rozhodující v případě všech ostatních ETF, odůvodnění ze strany komise vyvolává značné pochybnosti o tom, zda v blízké budoucnosti schválí jakýkoliv další fond podobného rázu.

Navzdory tomuto tlaku se Bitcoinu podařilo ztráty vyrovnat a většinu víkendového obchodování strávil kolem hodnoty 8200 dolarů.

V komentáři k nedávným cenovým fluktuacím Bitcoinu Yusko uvedl, že denní pohyby jsou jen šum a jediné co může všem doporučit, je pouze zajištění vlastnictví části bitcoinové sítě.

Začátkem tohoto roku společnost Morgan Creek Capital začala získávat kapitál pro spuštění kryptoměnového hedgeového fondu o velikosti půl miliardy dolarů. Anthony Popliano, který má v Morgan Creek na starosti digitální aktiva, nedávno řekl, že on ani jeho partneři nikdy neprodali investice z jejich kryptoměnových fondů a dodal, že je toto odvětví dlouhodobá hra na desetiletí, která bude odměňovat trpělivé investory.

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.