2 minuty čtení

Thajský miliardář a majitel fotbalového Leicesteru zemřel při havárii vrtulníku

Anglický fotbalový klub Leicester City oplakává smrt svého majitele. Ten společně se svou dcerou a dalšími třemi lidmi nepřežil havárii vrtulníku, který ho měl dopravit ze stadionu Leicesteru zpět do Londýna.

„S nejhlubším smutkem a zlomeným srdcem musíme potvrdit, že náš předseda Vichai Srivaddhanaprabha byl mezi těmi, kteří tragicky přišli o život při sobotním pádu helikoptéry u stadionu King Power. Nikdo z pěti lidí na palubě nepřežil,“ napsal v oficiálním prohlášení klub.

Král Duty Free

Šedesátiletý Srivaddhanaprabha se ke svému majetku v odhadované výši 3 miliardy dolarů dopracoval díky Duty Free obchodům, které provozuje jím založená společnost King Power International Group.

King Power operuje na devíti letištích v Thajsku a oblasti jihovýchodní Asie včetně dalších turistických významných míst. Součástí už je také také internetový Duty Free obchod.

Fotbalový sen

Majitelem fotbalového Leicesteru City se Srivaddhanaprabha stal v roce 2010. Hlavním partnerem klubu se zároveň stala jeho společnost King Power, kterou tak mohli miliony fanoušků po celém světě vidět na dresech hráčů a propagačních materiálech. V roce 2011 se také stadion klubu přejmenoval na King Power Stadium.

Když se Srivaddhanaprabha stal majitelem klubu, byl Leicester průměrným klubem ve druhé anglické lize. Díky promyšleným investicím však začal klub zářit a nejen že se v roce 2014 dostal do nejvyšší ligy, tedy do Premier League, ale hned v první sezóně se stal jejím mistrem, což bylo jedním z největších překvapení ve fotbalové historii.

V květnu roku 2017 pak Srivaddhanaprabha koupil také belgický druholigový klub OH Leuven.

Podle zvyku odlétal Srivaddhanaprabha po každém domácím zápase Leicesteru City vrtulníkem ze středového kruhu stadionu do Londýna. Stejně tomu tak bylo také tuto sobotu po utkání s West Ham United. Ani ne hodinu po konci utkání se však vrtulník zatím z neznámé příčiny zřítil na parkoviště vedle stadionu. Původně se nevědělo, zda byl také Srivaddhanaprabha na palubě, v neděli však byla tato informace potvrzena.

Hodnocení: +1
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • Jsem hodně zvědavej na příčinu toho pádu. Ten vrtulník nemohl být ani moc vysoko a ani nemohl mít velkou rychlost, tak je divný, že to takhle chytlo. Každopádně hodně smutná zpráva.
    +1
  • RIP Vichai!
    0
  • Hodně smutný, po tom pohádkovém příběhu s Leicesterem. RIP
    0