3 minuty čtení

Našel Bitcoin konečně své dno? Přichází snad čas na jeho koupi?

Poté, co cena Bitcoinu dosáhla výše 6800 dolarů na burzách typu fiat měna/kryptoměna a dokonce 7700 dolarů na burze Bitfinex a jemu podobných, se největší světová kryptoměna stabilizovala okolo hodnoty 6500 dolarů. Jaký je pravděpodobný scénář následujícího vývoje?

Během minulých dnů vzrostl objem denního obchodování Bitcoinu z 3,2 miliard na 7 miliard dolarů. Následně se objemy obchodování opět začaly vracet ke standardním hodnotám a klesly na 4 miliardy. Oproti objemům z minulého týdne však stále zůstáváme ne úrovni o 25 procent výše, což lze považovat za pozitivní ukazatel krátkodobého trendu digitálního aktiva.

 

Může Bitcoin prorazit support na úrovni 6 tisíc dolarů?

Všeobecný sentiment ohledně střednědobého cenového trendu se shoduje na tom, že by měl Bitcoin pohodlně s úspěchem v příštích týdnech bránit úroveň supportu na 6 tisících dolarech, pak se zdá jako velice nepravděpodobná možnost, že by v nejbližší době následoval další výrazný pokles, například k ceně 5 tisíc dolarů.

Jelikož denní objem obchodování tohoto aktiva dosáhl svého ročního minima, je pro medvědí investory náročnější snižovat hodnotu Bitcoinu v krátkodobém horizontu. Jeho stabilita je demonstrována od začátku srpna faktem, že dominantní kryptoměna od té doby neklesla pod hranici 6 tisíc dolarů.

Ukažte mi aktivum, které by testovalo svou hlavní úroveň podpory na týdenní grafu více než 20×.

Kryptoměnový trader Eric Thies uvedl, že se jen zřídka objeví aktiva, která by testovala svou hlavní úroveň podpory na týdenním grafu více než 20×. Také zdůraznil, že jediným způsobem, jak by se mohl dostat Bitcoin do oblasti kolem 5 tisíc dolarů, je výskyt neočekávané události, která negativně ovlivní trh s kryptoměnami do míry, jenž přesahuje očekávání všech investorů.

“Můj hlavní důvod proč očekávám růst Bitcoinu je jednoduchý – najděte mi kdekoliv na trhu aktivum, které na týdenním grafu otestovalo dvacetkrát support a posléze ho prorazilo. Budete pravděpodobně chvíli hledat. Jediný způsob, jak by se to mohlo Bitcoinu povést, je díky nějaké obrovské neočekávané události podobné černé labuti,“ doslova řekl Thies.

Thies není jediný s podobným názorem

Během uplynulých devíti měsíců navzdory cenovému pohybu Bitcoinu a jeho téměř 80ti procentní korekci, infrastruktura trhu s kryptoměnami výrazně posílila. Další z odborníků kryptosvěta, jenž vystupuje pod aliasem SatoshiFlipper uvedl, že dnem Bitcoinu je pro celý kryptoměnový trh hodnota 5800 dolarů.

“Všichni si uvědomí, někteří dříve a jiní později, ale nakonec všichni, že 5800 dolarů za Bitcoin neboli tržní kapitalizace největší kryptoměny ve výši 100 miliard dolarů je správným dnem medvědího trhu, což je něco, co jsem řekl veřejnosti už v červenci a stále si za svým prohlášení stojím,“ uvedl SatoshiFlipper.

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.