2 minuty čtení

Reid Hoffman: Sociální sítě by měly svým uživatelům ukázat, že do ochrany dat investují

Reid Hoffman má jako zakladatel úspěšné sociální sítě mnoho co říct k tématu, které je v tomto roce velmi aktuální, tedy regulaci sociálních sítí v oblasti zabezpečení dat uživatelů.

Reid Hoffman s kolegy založil LinkedIn už v roce 2003 a až do prodeje Microsoftu v roce 2016 se aktivně podílel na jeho rozvoji.

Na LinkedIn sice uživatelé nesdílejí intimní fotografie či to, kde se zrovna nachází, ale vzhledem k profesionálnímu zaměření této sítě bylo vždy velmi důležité, aby měli uživatelé pocit dostatečného zabezpečení.

Dnes se totiž tento pocit po mnohých nepříjemných událostech ze společnosti vytrácí a nejen uživatelé, ale zejména státní představitelé začínají na sociální sítě tlačit v otázce ochrany dat či fake news.

Samotný Hoffman v rozhovoru říká, že otázka by neměla znít zda sociální sítě regulovat či neregulovat, ale co je vlastně cílem. Jak by všechno mělo optimálně fungovat.

K tomu zároveň dodává, že už dnes sociální sítě velmi významně investují do svého zabezpečení, jen to podle jeho názoru dostatečně neprezentují a z toho podle Hoffmana vzniká občas trochu nepřátelská nálada vůči těmto sítím a jejich majitelům.

Stejně tak by podle Hoffmana měla probíhat intenzivní a naprosto transparentní komunikace mezi zástupci sociálních sítí a státem, aby jeho představitelé lépe znali problematiku a mohli podle toho rozumně volit své kroky.

Na tříminutový úryvek rozhovoru se můžete podívat zde:

Hodnocení: +3
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.