4 minuty čtení

Čas investovat do kryptoměn? Povědomí o kryptoměnách v populaci neustále stoupá

Nedávný průzkum probíhající na více než tisíci Američanech měl za cíl shromáždit více informací o postoji místních obyvatel vůči kryptoměnám. Byly tedy zjištěny nějaké překvapivé informace? Podle společnosti Clovr je typickým investorem mladý muž s poměrně velkým majetkem.

Clovr, společnost zaměřující se na podporu mainstreamové adopce blockchainu, v nedávné době provedla průzkum na vzorku 1004 amerických obyvatel prostřednictvím platformy Amazon Mechanical Turk (crowdsourcingové internetové tržiště, které umožňuje jednotlivcům i podnikům koordinovat lidskou inteligenci k úkolům, jež počítače v současné době nemohou vykonávat). Průzkum se snažil shromáždit názory lidí na kryptoměny obecně i na jejich investiční potenciál.

Společnost uvedla, že více než 75 procent respondentů uvedlo, že rozumějí pojmu kryptoměna. Podle zpracovatele průzkumu výsledky naznačují, že téměř celá Amerika má přinejmenším určitý postoj vůči konceptu kryptoměn jako je Bitcoin a další. Na druhé straně přibližně 60 procent respondentů odpovědělo, že by nebylo proti, kdyby jim bylo hlouběji vysvětleno, co kryptoměny a blockchain jsou, jak fungují a co je jejich výhodami.

Strach z propásnutí velké investiční příležitosti

Když byli respondenti dotazovaní na hlavní důvody investic, většina odpověděla, že ji láká potenciál velké návratnosti investice, nicméně více než třetina respondentů rovněž odpověděla, že má strach z propásnutí velké investiční příležitosti. Dalších 43 procent si pak myslí, že virtuální měny jsou budoucností peněz.

Dvě třetiny z dotazovaných odpověděli, že zatím do kryptoměn neinvestovali. Z těch, kteří naopak ano, byla většina mužů, ze 41 procent mileniálové. Většinu investorů tvoří obyvatelé měst přičemž hned 43 procent z nich se přiznalo k majetku 100 tisíc dolarů a výše.

Nejčastějším důvodem k investici do kryptoměn je potenciál obrovské návratnosti.

Přibližně polovina respondentů uvedla, že věří v investici do budoucnosti a třetina se charakterizovala jako inovativní investoři. Podle Clovru jsou Američané poměrně rozpolceni v názorech na kryptoměny a jejich budoucí roli. Nejčastější emocí, která je spojována s kryptoměnami, pak je podle průzkumu nejistota.

Hlavní důvody k investici do kryptoměn Hlavní důvody proti investici do kryptoměn
Možnost obrovské návratnosti investice 51,6 % – Je to příliš riskantní 58,1 %
Kryptoměny jsou budoucností peněz 42,6 % – Nemám o kryptoměnách dostatek informací 48,2 %
Investují moji známí 39,1 % – Můj instinkt mi radí neinvestovat 29,7 %
Strach z propásnutí příležitosti 35,4 % – Zdá se to být příliš dobré, aby to byla pravda 27,8 %
Diverzifikace portfolia 32,2 % – Raději investuji do jiných aktiv 27,2 %
Provedl jsem osobní průzkum odvětví 31,9 % – Nemyslím si, že se jedná o budoucnost peněz 25,3 %
Důvěřuji ekonomickým číslům 24,9 % – Věřím že dojde k vládním omezením 17,1 %
Můj instinkt mi radí investovat 17,4 % – Provedl jsem osobní průzkum odvětví 13,7 %
Chci rychle zbohatnout 17,4 % – Ekonomická čísla mi říkají neinvestovat 27,2 %
Nevěřím globální ekonomice 15,9 % – Jiné 10,9 %

Další průzkumy naznačují, že zájem o Bitcoin vzniká z různých důvodů, ale roste

Řada nedávných průzkumů odhalila, že Bitcoin, navzdory poslednímu turbulentnímu roku na kryptoměnových trzích, získává stále větší mainstreamovou kredibilitu. Advokátní kancelář Foley&Lardner provedla v létě rovněž průzkum, jehož výsledky naznačují, že většina respondentů přisuzuje Bitcoinu největší adopční potenciál.

Většina lidí přisuzuje Bitcoinu největší adopční potenciál.

Další srpnový průzkum stejné kanceláře pak odhalil, že by byla hned polovina respondentů otevřena investici do Bitcoinu. Kromě toho průzkumy také naznačují, že se stále více lidí o tuto oblast zajímá. Opravdu nám zde vzniká generace ochotná investovat do kryptoměn? Jak jste na tom vy? Investujete do kryptoměn nebo máte také své důvody toto aktivum stále ignorujete?

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.