3 minuty čtení

Cestování klíčem k adopci kryptoměn? Binance investuje do cestovatelského startupu TravelbyBit

Jedna z největších kryptoměnových burz Binance oznámila, že investovala 2,5 milionu dolarů do australské společnosti TravelbyBit. Společnost se sídlem v Brisbane nabízí turistům možnost rezervovat a zaplatit si své cesty prostřednictvím kryptoměn. TravelbyBit rovněž vyvinula point-of-sale terminál pro obchodníky, kteří mají zájem na tom přijímat platby prostřednictvím kryptoměn.

Binance by rádo svou hotovostní infuzí pomohlo australské společnosti, aby úspěšně rozšířila svůj krypto poin-of-sale systém na letištích po celém světě. V současné době je tento systém již úspěšně nainstalován na letišti v Brisbane, které je podle přepravních výkonů třetím největším australským letištěm.

Jak jsem psal už přibližně před měsícem, od ledna se téměř zdvojnásobil počet Australanů držících kryptoměny a právě TravelbyBit na tom má spolu s vládní podporou nemalou zásluhu. TravelbyBit v současné době také pracuje na instalaci svých terminálů v maloobchodních prodejnách po celé Austrálii.

 
 

Terminály australské společnosti v současné době podporují platby v Bitcoinu, Ethereu a Litecoinu. V návaznosti na investici ze strany Binance hodlá TravelbyBit na platformě také začít podporovat také platby prostřednictvím Binance Coin.

Využijte kryptoměn k odstranění cestovních nepříjemností

V tiskové zprávě zveřejněnou kryptoměnou burzou Binance uvedl její generální ředitel Changpeng Zhao toto: “Reálné praktické použití kryptoměn právě ve chvíli, kdy je budete potřebovat, je klíčem k dalšímu přijetí kryptoměn. V tomto směru není lepší cesty než je využít na cestách, kde těsně po přistání v cizí zemi nemáte k dispozici místní měnu.“

Kryptoměny mají potenciál odstranit nákladný a někdy i značně otravný proces výměny hotovosti.

Globální kryptoměnová platební síť je považována za obzvláště atraktivní volbu pro mezinárodní cestovatele. Mezinárodní cestování s vícenásobnými zastávkami často zahrnuje drahé výměny lokálních měn, přičemž alternativně využívané transakce kreditními a debetními kartami jsou navíc spojeny s dalšími bankovními poplatky.

Na většině letišť mohou být fiat měny vyměňovány pouze za mimotržní ceny s velkými rozdíly mezi nákupními a prodejními cenami. Od kryptoměn si můžeme slibovat, že tento nákladný a někdy i značně otravný proces odstraní.

Binance investuje do inovací

Kromě zmíněné investice do startupu TravelbyBit Binance oznámila, že vloží bezmála 100 tisíc australských dolarů do programu Advance Queensland Ignite Ideas. Tento program byl založen queenslandskou vládou ve snaze pomoci růstu místních inovativních společností.

Podpora masového přijetí kryptoměn je pro všechny účastníky trhu naprosto zásadní otázkou. Velká uživatelská základna kryptoměnové burzy s téměř 10 miliony obchodních účtů a obrovská finanční síla ji staví do jedinečné pozice, jak se zasadit o mnohem větší celosvětové přijetí kryptoměn.

Podpora masového přijetí kryptoměn je pro všechny účastníky trhu naprosto zásadní otázkou.

Binance kromě poslední investice také nedávno spustila novou divizi Binance Labs, která má za úkol nalézt možnosti reálné aplikace kryptoměn v běžném životě a podporu jejich masového přijetí. Vzhledem k tomu, že kryptoměnová komunita nejenom v Austrálii neustále roste, bude zajímavé sledovat, jaký bude dopad terminálů TravelbyBit na masovou adopci.

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.