4 minuty čtení

Víte, proč je Ripple mnohem lepší než Bitcoin?

Generální ředitel společnosti Ripple, která stojí v pozadí za kryptoměnou XRP, se dostala během posledních pár měsíců mezi nejdůležitější společnosti v kryptoměnovém světě stejně jako na celé scéně blockchainových technologií. Její současná třetí příčka z hlediska tržní kapitalizace jim ani zdaleka nestačí.

Poslední týdny byly pro valuaci kryptoměny XRP (hojně označované také pod názvem mateřské společnosti Ripple) skutečně skvělé. Na malou chvíli se jí podařilo dokonce předčít druhou nejvýznamnější kryptoměnu globálního trhu Ethereum. Ačkoliv jsme byli podobné situaci na kryptoměnovém trhu svědky poprvé, tým společnosti Ripple nebyl příliš překvapen, což jenom demonstruje, že nebudou spokojeni s ničím menším než s maximálním úspěchem.

Debata o tom, kdo se stane příštím králem kryptosvěta se objevuje od doby, kdy začaly první altcoiny získávat na popularitě. Jednou z nejoblíbenější taktikou mezi osobnostmi stojícími ze nejznámějšími z nich pak vždycky bylo a je, porovnávání rychlosti jejich transakcí a ceny s otcem všech kryptoměn – Bitcoinem.

XRP je rychlejší, levnější a kromě toho také více decentralizovaný než Bitcoin

Během konference Ripple Swell konané tento týden v San Franciscu se Brad Garlinghouse, generální ředitel společnosti Ripple Labs, připojil k seznamu jedinců, kteří porovnávají svůj preferovaný altcoin s Bitcoinem. Garlinghouse se domnívá, že rychlost zpracování transakcí a nízká cena činí XRP tou nejlepší volbou pro všechny, v rámci kryptoměnového ekosystému.

“Mám na mysli především výkonnost naší techniky. Musím zmínit fakt, že XRP je zhruba tisíckrát rychlejší než Bitcoin a rovněž cena jeho transakcí je přibližně tisíckrát nižší. Náš token tak ukazuje, že je jednoznačně nejúčinnějším digitálním nástrojem pro řešení platebních problémů.“ – Brad Garlinghouse

CEO Ripple Labs není první zastáncem altcoinů, který využil této formy propagace. Další významné osobnosti rovněž porovnávali své preferované altcoiny s určitými izolovanými vlastnostmi Bitcoinu, aby přesvědčili veřejnost k přijetí jejich technologie. Na tomto seznamu je k nalezení například: Roger Ver (Bitcoin Cash), Charles Hoskinson (Cardano) nebo Ben Doernberg (Dogecoin).

Stejně tak je i samotný Ripple tým odhodlaný k tomu, aby vylepšoval svůj byznysový obrázek, proto zdůrazňuje, že blockchain XRP není centralizovaný a jde ještě dále, když říká, že je dokonce více decentralizovaný než-li blockchain Bitcoinu.

Máme brát tato prohlášení skutečně vážně?

Důležité je také poznamenat, že nedávno Ripple odhalil nový z vlajkových produktů společnosti – xRapid, který je nyní k dispozici pro komerční využití a již je implementován několika bankami, které oceňují jeho velmi vysokou spolehlivost.

Kryptokomunita přijala toto oznámení s pozitivním ohlasem, nicméně skutečnost, zda je XRP lepší než Bitcoin či naopak, opravdu uživatele Bitcoinu netrápí. Pro mnohé z nich XRP vyplňuje mezeru mezi tradičním bankovním systémem a disruptivní blockchainovou technologií.

Řada hlasů včetně předsedy ZET Fondu zní asi takto: “Je jasné, že se jedná o kryptoměnu určenou bankám. V tomto odvětví vznikl velký trhu pro novou technologii, který ještě mnohokrát vzroste. Navíc některé banky produkty Ripple již využívají. Lidé, kteří XRP kritizují se chtějí pouze dostat na jeho místo a stát se bankovní kryptoměnou. Díky XRP se však mohou o kryptoměnách dovědět masy. Svět nebude zítra používat kryptoměny, zítra použije XRP, další týdny se dozví o výhodách kryptoměn, a nakonec opustí banky. Změna nikdy nenastane přes noc a XRP je dobrým mezikrokem na této dlouhé cestě.“

Situaci ohledně společnosti Ripple můžete sledovat i na jejím YouTube kanálu. Zde můžete vidět krátké ohlédnutí za konferencí Ripple Swell

 
Hodnocení: +1
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.