2 minuty čtení

Coinbase zaregistrovala již více než 25 milionů uživatelů! Její popularita raketově roste

Americká kryptoměnová burza a poskytovatel peněženky Coinbase má nyní již více uživatelů než bude celková nabídka Bitcoinů, jak ukazují nová data.

Novogratz pěje na kryptoburzu oslavné chorály

Podnikatelé a kryptoměnoví investoři berou Coinbase útokem. Poslední statistiky ukazují, že počty registrovaných uživatelů již dosahují čísla 25 milionů čili ne každý z těchto uživatelů bude moci dosáhnout na svůj vlastní Bitcoin, kterých bude do roku 2050 vytěženo pouze 21 milionů (nehledě na to, že je již 4 až 6 milionů mincí nenávratně ztraceno).

Zprávy přicházející ze společnosti se zmiňují o tom, že pokračují expanzivní záměry společnosti, která v současnosti vstupuje do jednání s významnou investiční skupinou Tiger Group. V rámci uniklých informací se objevila zpráva, že nové ocenění Coinbase by mělo údajně dosáhnout 8 miliard dolarů.

“Investiční skupina Tiger není partou nováčků. Jedná se o chytré a šetřivé chlapce,“ prozradil o investičních plánech Tiger Group Mike Novogratz, stylem sobě vlastním. Investiční magnát spolufinancoval rozvoj Coinbase a je také známým obhájcem kryptoměn.

Uživatelé přibývají navzdory kritice

Navzdory tomu, že Coinbase čelila v letošním roce vícenásobné kritice z kryptoměnového odvětví, zdá se, že uživatelé spíše pozitivně reagovali na její marketingové ú­silí.

Díky zvýšení počtu zaměstnanců a lepšímu zákaznickému servisu po hrozivých výkonech na začátku roku 2018, mohl generální ředitel společnosti Brian Armstrong přivítat za posledních 6 měsíců více než 5 milionů nových uživatelů.

Tento nárůst se rovná rozšíření uživatelské základny o více než 25 tisíc jedinců denně, což jsou srovnatelná čísla jaká byla viděna pouze na konci loňského roku, kdy se Bitcoin blížil téměř k ceně 20 tisíc dolarů. Rostoucí oblíbenost Coinbase však v současnosti silně kontrastuje s pokračující nízkou výkonností Bitcoinu i dalších kryptoměn v průběhu tohoto roku.

Jak informoval začátkem tohoto týdne Bitcoinist, řada indikátorů technické analýzy ceny Bitcoinu naznačují, že by měla jeho cena brzy nalézt své dno a také se od něj odrazit. Novogratz mezitím očekává do konce roku investice nejenom retailových, ale i institucionálních investorů. „Věřím, že uvidíte do kryptoměn investovat penzijní i jiné fondy. Na to bych vsadil i vlastní boty.“ Ale znáte Novogratze.

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.