2 minuty čtení

Recenze knihy: Skvělé služby

Tuto malou příručku na poskytování skvělých služeb stihnete přečíst třeba při cestě vlakem z Prahy do Ostravy. A ještě si hodinku zdřímnete.

Pět autorů s různými zkušenostmi dalo dohromady knihu, která má za cíl provést vás nastavením služeb tak, aby vaši zákazníci byli vždy spokojení. A to je právě to podstatné. Nadšení a ohromení zákazníků pravděpodobně po přečtení knihy nedosáhnete.

Co je na knize pozitivní, to je využití příkladů z českých firem, které ke svým službám přistupují inovativně a poskytují zákazníků někdy až nadstandardní servis. Tím, že se jedná o české firmy, čtenář si lépe představí v podobné roli sebe samotného.

Ačkoli nejzajímavější byl příklad Garyho Vaynerchuka, zakladatele Wine Library, který měl v začátcích svého byznysu na starosti veškerou péči o zákazníky a tak kromě balení a odesílání objednávek sám odpovídal na dotazy zákazníků, což někdy dělalo i 700 emailů denně. To je zářný příklad proklientského přístupu!

Každopádně kniha jako taková zkušenějšímu podnikateli mnoho nečekaných tipů neposkytne, poslouží spíše jako návod na nastavení služeb pro začátečníky. 2 hodiny čtení jsou v tomto případě příjemným bonusem, kdy si můžete během chvilky připomenout pár základních pravidel a knihu zase odložit.

Skvělé služby: Jak dělat služby, které vaše zákazníky nadchnou
Autoři: Adam Hazdra, Kateřina Jiřinová, Lukáš Kypus, Veronika Harazínová, Vojtěch Lunga
Vydává: Grada
Datum vydání: 2013
Doba čtení: 2 hodiny

Hodnocení Specter: 5/10

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.