3 minuty čtení

Ford před premiérou nedokázal uchránit fotografie nového elektrického SUV Mustangu

Začínám mít pocit, že už to dnes společnosti ani neřeší. Jsou tak nějak smířeny s tím, že jejich očekávané produkty někdo "leakne". Možná to dokonce podporují. Ono to nakonec není špatný marketing, protože takové leaky vždy doslova zaplaví internet.

Anebo možná #Ford opravdu pochybil a nepodařilo se mu uhlídat chystanou webovou stránku, na níž si zákazníci budou moci už za pár dní nakonfigurovat a objednat svůj nový Ford #MustangMachE. Fotografie z tohoto webu se dostaly na internet a před nedělní světovou premiérou tak náhle veřejnost zná nejen doposud přísně utajovaný vzhled vozu, ale i celou řadu jeho specifikací.

Celou sérii screenshotu zveřejnil uživatel buzznwood na MachEForum.com. Pochlubil se i tím, jak se k fotografiím dostal a my se můžeme jen dohadovat, zda Ford opravdu udělal takto školáckou IT chybu, nebo zda šlo o záměr. Ford totiž údajně rezervační web již naplno spustil, jen na něj na oficiálních stránkách prozatím chybí odkaz. Stačilo tak zapojit trochu kreativity a logiky a odhadnout, jak by URL nového obchodu mohla na základě již existující struktury webu vypadat.

Jackpot (a možná vyhazov pro toho programátora, který už chystaný web přesunul z dev serveru na živou stránku) nakonec uživatel trefil, když zkusil URL: https://www.ford.com/powertrains/battery-electric-vehicles/mach-e/ 

 

Screenshoty, které na webu pořídil, obsahují hromadu informací včetně klíčových vlastností tohoto modelu, který hned z několika důvodů značí významný přerod automobilky Ford. Samozřejmě vždy existuje možnost, že informace uvedené na webu byly nějakým způsobem nepřesné, nebo šlo o dočasné placeholdery a finální údaje se budou lišit. Na první pohled však vypadají uvěřitelně.

Takže, Ford #Mustang Mach-E dorazí v 5 modelech: Select (od $43,895), Premium (od $50,600), California Rt. 1 (od $52,400), First Edition (od $59,900) a GT (od $60,500). V závislosti na modelu se dojezd bude lišit od 340 km (model Select s pohonem všech kol) po 480 km (model California Rt. 1 s pohonem zadních kol). Zdá se, že všechny vyšší modely budou disponovat pohonem všech kol. 

 

Nejdražší model GT by měl nabídnout také nelepší zrychlení 0-100km/h, které výrobce odhaduje na přibližně 3,5 sekundy. Zde zvláště z pohledu amerického zákazníka majícího zájem o Mustang maličko zvedá obočí údaj, že model First Edition, který je jen o 600 dolarů levnější, zvládne stejné zrychlení o celé dvě sekundy pomaleji.

Interiér svým velkým displejem uprostřed palubní desky tak trochu připomíná Teslu Model 3. Druhý displej je umístěn za volantem. Bude zajímavé sledovat, jak inženýři Fordu veřejnost přesvědčí, že podobnost s Teslou je v tomto případě "čistě náhodná".

 

Co se týče designu, je na první pohled patrné, že vůz přijde o některé typické znaky dosavadních modelů Mustang, jako jsou některé tradiční otvory spojené se spalovacím motorem, jako je maska chladiče na předku či výfuky v zadní části vozu. Viditelné nejsou ani kliky od dveří.

Někteří fanoušci, kteří očekávali, že Ford bude chtít tímto modelem jít do přímého souboje s Teslou, vyjádřili mírné zklamání nad tím, že tomu tak zřejmě úplně nebude. Muskův #ModelY totiž nabízí větší dojezd než #MachE při stejném výkonu a ceně.

 

Subjektivně mě popravdě automobil příliš nezaujal. Všeobecně nejsem příznivcem #SUV mánie a přijde mi taky přinejmenším zvláštní propůjčit takovému automobilu, který bude mít na první pohled s odkazem Mustangu společného jen toho koně na přední masce, zrovna tento modelový název. Ale proti gustu...

Níže přikládám zbytek uniklých fotografií pro zájemce:

#aktuality #elektromobily #ev #leak

Hodnocení: +17
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • Tohle fakt nevypadá na plánovanej únik informací :)) Dokonale to ovládá Apple a tam to vždycky splní svůj účel, protože spíš jen naznačí. Tady už víme všechno :D
    +1
    • Připomíná mi to letošní leaky Google Pixel 4. Tam už si někteří mysleli, že vlastně není co dalšího leaknout, načež přišel další leak. Oficiální představení už byly spíš vyhozené peníze :D
      0
    • A divim se, že toho víc neuniká z Tesly nebo SpaceX. Když si vezmu jak všechny maily od Muska zaměstnanci přeposílají do médií...a ohledně technologií nic...
      0
  • No musím uznat, že nevypadá špatně :)
    0