4 minuty čtení

Ranní zprávy 13.11.2019: Další ostuda pro Uber, největší skiareal možná v Rakousku a vrtulníky budou

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího z byznysu za předešlý den.

Dobré ráno, tak jste se nakonec dočkali! Během včerejšího dne prošlo Warengo dalším updatem, jehož největší novinkou je možnost spojování jednotlivých uživatelů. Aktuálně vám toto spojení umožní vzájemnou komunikaci skrz betaverzi našeho Messengeru. V budoucnu však nabídne další zajímavé možnosti včetně konferenčních hovorů atp. Jako vždy budeme vděčni, když nás informujete o jakýchkoli problémech, na které při používání Warengo narazíte. Tak co, kolik už máte spojení? Úspěšný den všem!

-----

Partnerem newsletteru je Zonky a jejich nová investiční služba Rentiér, díky které už nemusíte spořit, ale rovnou vydělávat. Chci vědět víc!

-----

Slova dne

„Byla to závažná chyba. Uber taky dělal chyby. Museli jsme třeba vyřadit samořídící vozidla z provozu. Myslím si, že všichni lidé chybují, to neznamená, že jim nemůže být odpouštěno.“ - Dara Khosrowshahi

CEO #Uber se dostal pod palbu kritiky poté, co v interview podlehl naléhání a prohlásil vraždu novináře Džamála Chášukdžího za "chybu", kterou následně přirovnal k incidentu, při kterém samořídící auto Uberu usmrtilo chodce. Zákazníci nyní vyzývají k bojkotu společnosti, jejímž 5. největším akcionářem je saúdskoarabský fond PIF.

-----

Číslo dne

3.300.000.000 Kč

#Rakousko plánuje lyžařský megaprojekt, v rámci kterého propojí skiareály Pitzal a Ötztal. Během 6 let by tak za v přepočtu 3,3 miliardy korun měl vzniknout největší #skiareal na ledovci na světě. Pro realizaci bude mimo jiné potřeba odstřelit 40 výškových metrů hory.

-----

Vítěz a poražený

Rockwell +10.50 % (198.02 USD)

Akcie #RockwellAutomation včera zažily nejlepší den za více než 10 let. Společnost zaměřující se na průmyslovou automatizaci překvapila svými #Q3 výsledky a vlila investorům do žil optimismus zlepšením svého letošního celoročního výhledu.

Continental -3.26 % (127.00 EUR)

Německý výrobce pneumatik #Continental očekává, že globální výroba automobilů příští rok zůstane nezměněná. Společnost za Q3 oznámila ztrátu 1,99 miliardy eur a očekává, že výroba bude v Q4 nadále klesat v Číně, Evropě i Severní Americe.

-----

Burza

#WallStreet se včera nejdříve podívala do zelených, ale více méně uzavřela na nule. Původní růst akcií utnul Donald #Trump, dle kterého sice dohoda s Čínou může přijít "brzy", ale konkrétní termín nezmínil. Varoval také, že její odložení by znamenalo další cla.

Pro více informací sledujte Investujeme.czFXstreet.cz či analytika Štěpána Křečka.

-----

Bleskově

#Ministerstvoobrany schválilo nákup 12 vojenských vrtulníků od USA. Smlouva na dodávku 8 vrtulníků UH-1Y Venom a 4 AH-1Z Viper za 14,6 miliardy korun by měla být podepsána do konce roku. Všechny #vrtulniky budou armádě dodány v roce 2023.

#Facebook ve Spojených státech zavede pro všechny své platformy univerzální platební systém #FacebookPay. Díky němu budou nově uživatele moci nakupovat či posílat peníze svým přátelům. Testování nyní proběhne jen na Facebooku a Messengeru.

#CEZ během Q3 vydělal 167 milionů korun, přičemž provozní zisk (EBITDA) meziročně klesl o 17 % a zaostal za očekáváním o bezmála 2 miliardy korun. Vlažná reakce na trhu znamenala propad akcií společnosti o 1 % a uzavírací cenu 517 Kč.

Akcie #Apple na úvod týdne vystoupaly na nová maxima a zvýšily tržní hodnotu společnosti na více než 1,18 bilionu dolarů, díky čemuž opět předběhla #Microsoft a stala se nejhodnotnější společností na světě.

▶ Největší americký producent mléka, společnost #DeanFoods, po 94 letech provozu vyhlásil bankrot. Američané prý pijí méně kravského mléka, a tak letos během prvních 6 měsíců prodeje klesly o 7 % a zisk o 14 %. Akcie letos ztratily již 80 %.

Pro více zpráv ze světa byznysu sledujte účty IHNED.czE15.cz či Euro.

-----

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se.

#warengo #zpravy #byznys #newsletter

Hodnocení: +16
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.