4 minuty čtení

Franchisové podnikání z pohledu majitele studia BODY EXPRESS

Jak vidí a hodnotí spolupráci s BODY EXPRESS majitel studia Brno - Rozmarýn, Bořivoj Drastich? Nejen na to jsme se ptali v následujícím rozhovoru.

Pane Drastichu, v roce 2000 jste založil první SPINNING® centrum v ČR. Jste z brněnského centra SPINNING & FITNESS. Proč bylo vaším dalším podnikatelským počinem zakoupení franchisové licence na provozování EMS studia sítě BODY EXPRESS?

Zcela upřímně to byla důvěra v osobnost franchisora značky BODY EXPRESS, Tomáše Krmíčka. S Tomem se známe již mnoho let. Byl to právě on, kdo rozjížděl v roce 2000 SPINNING® v České republice, a i díky němu jsem tehdy založil první SPINNING® centrum u nás. Již tehdy jsem poznal jeho manažerský, a především podnikatelský, tah na branku. Když za mnou po letech přišel s novým projektem BODY EXPRESS, a to již v podobě možnosti vést vlastní franchisu – neváhal jsem.

Tomáš Krmíček byl tedy pro vás zárukou, že bude franchisa fungovat?

Ano. O tom jsem vlastně vůbec nepochyboval. Věděl jsem ze zkušenosti, že Tom je vizionář, a hlavně skvělý manažer. Na mě někdy až moc perfekcionista, ale ono to asi jinak nejde, když mají věci fungovat.

Co bylo důvodem, že jste začal podnikat s EMS cvičením? Byl a jste přece již úspěšným majitelem fitness centra?

Já jsem ke sportu tíhnul odmala. Fotbal, nohejbal, plavání, pinec… cokoliv. V juniorském věku jsem se věnoval také sportovní kulturistice. Na vojně jsem však měl nehodu na motocyklu, po které jsem byl pět měsíců upoutaný na lůžko bez možnosti jakéhokoliv pohybu. Abych se vůbec postavil na berle, prošel jsem si rehabilitační kúrou elektro stimulace svalů. A EMS není nic jiného než elektro-myo-stimulace, tedy elektrická stimulace svalů. EMS = rekondiční cvičení vycházející z elektroléčby.

Zajímala by mě jeho výhoda oproti klasické posilovně? Nevytvořil jste si otevřením centra EMS vlastně konkurenci svému fitness centru?

Vůbec ne a právě naopak! Když jsem se díky Tomovi roce 2014 seznámil s EMS cvičením, které jsem znal z elektroléčby, rozhodl jsem se ho vyzkoušet. Tím, že EMS staví na dvou základních pilířích, kterými jsou efektivita versus čas strávený cvičením – u EMS je to 20 minut za týden – věděl jsem, že takto mohu oslovit tu část veřejnosti, která chce něco dělat… chce a ví, že se musí hýbat, ale „nemá na to čas“.

Takže BODY EXPRESS vhodně doplnil vaše fitness portfolio?

Ano. EMS je ideální cvičení pro dnešní rychlou dobu. A BODY EXPRESS je dle mého názoru to nejlepší z EMS.

Vraťme se tedy k franchise BODY EXPRESS. Kdy jste zakoupil vlastní franchisovou licenci?

Vlastní studio zaměřené na EMS jsme provozovali od roku 2015. Myslím, že v této době také Tomáš Krmíček již pracoval na franšízovém konceptu BODY EXPRESS. Měl know-how z Německa, kde má EMS více jak desetiletou tradici. Dnes jsou v Německu již přes čtyři tisíce EMS studií. Tomáš měl jasný záměr a obrovské zkušenosti s podobnými projekty. Proto jsme se i my stali v roce 2018 součástí sítě EMS studií BODY EXPRESS.

S franchisovou formou podnikání jste tedy spokojen?

Ano. Franchisa BODY EXPRESS je dobře nastavená a Tomáš v ní myslel na detaily. To, díky tříleté zkušenosti s provozováním vlastního EMS studia, mohu zcela objektivně posoudit. Celý franchisový koncept je nastaven win-win-win: Je výhodný pro mě, jako franchisanta, výhodný pro naše klienty a je také výhodný pro samotné trenéry.

Ještě jste nezažili EMS trénink? Navštivte www.bodyexpress.cz a najděte si své BODY EXPRESS studio.

Chybí vám BODY EXPRESS ve vašem regionu? Máte dobrý tip na provoz? Ozvěte se nám. Rádi s vámi budeme na toto téma hovořit.

Hodnocení: +4
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.