2 minuty čtení

Svátek všech nezadaných se blíží, rekordní prodeje očekává Alibaba i Kim Kardashian

Už dávno neplatí, že by si obchodníci vystačili s vysokými tržbami o Vánocích. Prodeje je potřeba navyšovat neustále, a tak jsme si v posledních letech zvykli, že vnikají nové a nové rádoby svátky, které je třeba oslavit. Nákupem, jak jinak.

Čínský e-commerce gigant k tomuto účelu využívá svátek zvaný "Singles day". Jak název napovídá, nejedná se o nic jiného, než o svátek všech nezadaných. Jednoduše, být nezadaný je podle Alibaby dobrý důvod k oslavě. A nákupu.

Abychom však nepřipisovali veškeré zásluhy na této události firmě Jacka Ma, samotný svátek vznikl už pár let před zrodem firmy Alibaba. Na začátku devadesátých let minulého století se totiž tyto slavnosti začaly šířit po čínských univerzitách. Datum 11.11. samozřejmě není náhodné, jednička totiž symbolizuje samotného jedince.

Společnost #Alibaba tak pouze využila již existující události, aby podpořila prodeje skrze všechny své platformy. A jak ukazují čísla, využila toho náramně. Ještě v roce 2009, při prvním "Singles day" nákupním festivalu, dosáhly tržby v rámci této akce pouhých 7 milionů dolarů. V loňském roce už to však bylo neuvěřitelných 30 miliard!

A jelikož konjunktura a nákupní horečka i přes mnohé nejasnosti pokračuje, očekává čínská společnost rekordní prodeje i letos. Podle firemních odhadů by se mohlo v rámci Singles day prodat zboží v hodnotě kolem 37 miliard dolarů.

Toho, že tento svátek opravdu funguje, si samozřejmě všímají také mnohé firmy a podnikatelé, kteří by se rádi chytili té správné vlny. Na stránkách Alibaby a přidružených sítích tak můžete v těchto dnech sledovat livestreamy automobilek, zábavních parků nebo třeba slavných osobností. Ti všichni se snaží potenciální zákazníky nalákat na svou speciální nabídku. V rámci předobjednávek tak údajně učinilo přes 17 tisíc partnerů prodávajících přes platformy Alibaba.

Jednou z těch, kteří chtějí popularitu svátku využít, je i slavná Kim Kardashian, která měla svůj livestream na platformě TMall od Alibaby tento týden a snažila se v něm přesvědčit co nejvíce svých fanynek ke koupi nové řady svého parfému KKW. 

Netřeba pochybovat o tom, že i pro hvězdu bulvárních plátků se bude jednat o příjemný přivýdělek. Stejně jako pro tisíce dalších firem a podnikatelů.

#singlesday #byznys #ecommerce #prodej #obchod #inspirace

Hodnocení: +16
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.