2 minuty čtení

Youtuber MrBeast se stal oficiálně miliardářem

Na světě je dnes 16 miliardářů ve věku pod 30 let. A jeden bláznivý Youtuber se nedávno stal oficiálně jedním z nich. MrBeast, který rád rozdává peníze, je z těchto miliardářů navíc jediným, který svůj majetek nezdědil. Jak se mu to podařilo?

Začátkem tohoto měsíce se MrBeast, známý jako jeden z nejpopulárnějších tvůrců na YouTube, stal nejodebíranějším účtem na této platformě. Jeho hlavní kanál překročil hranici 267 milionů odběratelů, čímž překonal dlouholetého lídra, indický hudební kanál T-Series. Od té doby získal dalších 12 milionů odběratelů, což celkově činí 279 milionů. Když se sečtou jeho další kanály, MrBeastovo YouTube impérium nyní zahrnuje 415 milionů kolektivních odběratelů.

Finanční úspěchy a miliardářský status

MrBeast, vlastním jménem Jimmy Donaldson, má také důvod oslavovat svůj oficiální status miliardáře. Nedávno odhalené firemní dokumenty ukázaly, že jeho impérium je mnohem větší, než se dříve odhadovalo. Odhady naznačovaly, že v roce 2023 vydělal přibližně 80 milionů dolarů, avšak skutečné číslo podle interní tabulky "Asset & Monetization Review" bylo 223 milionů dolarů. Pro rok 2024 se očekává, že MrBeastovy podniky vygenerují více než 700 milionů dolarů.

Soudní spor a obchodní strategie

MrBeast je v současné době zapojen do právního sporu se společností Virtual Dining Concepts (VDS) kvůli projektu MrBeast Burger. Jimmy zažaloval VDS v srpnu 2023 s tvrzením, že hamburgery vyráběné touto společností byly nekvalitní. VDS na to reagovala protižalobou a požadovala odškodné ve výši 100 milionů dolarů, s tvrzením, že Donaldsonovo znevažování poškodilo pověst značky.

Odhady příjmů a růstové ambice

Interní dokumenty odhalily, že v roce 2023 MrBeastovo impérium vygenerovalo 223 milionů dolarů a pro rok 2024 se očekává více než 700 milionů dolarů. To znamená průměrný měsíční příjem 60 milionů dolarů. Tyto údaje podporují odhad, že by MrBeastova firma mohla být oceněna na více než 1,5 miliardy dolarů, což by z něj činilo nejen miliardáře, ale potenciálně i multibilionáře.

Výhled na budoucnost

MrBeastův neuvěřitelný růst a finanční úspěchy naznačují, že jeho impérium bude i nadále expandovat. I když jeho hlavní kanál na YouTube získává miliony nových odběratelů, jeho obchodní aktivity a investice do různých projektů zajišťují, že jeho vliv a bohatství budou stále růst. S ohledem na plánované příjmy a růstové strategie se zdá, že MrBeast má před sebou velmi světlou budoucnost.

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.