3 minuty čtení

Robert Kiyosaki: Bitcoin bude stát velmi brzy 350 tisíc dolarů

Populární americký podnikatel, školitel a investor Robert Kiyosaki na sociální síti X vyjádřil přesvědčení, že už zanedlouho bude hodnota jedné mince největší kryptoměny 350 tisíc dolarů. Jaký je důvod jeho optimismu?

Robert Kiyosaki se na sociálních sítích poměrně často vyjadřuje ke globální ekonomice a pravidelně opakuje, že Spojené státy a s nimi celý západní svět se pomalu řítí do ekonomické záhuby. Extrémní zadlužení západu už je údajně neřešitelné a vlády místo snahy o minimalizaci škod i nadále přilévají olej do ohně.

V návaznosti na tyto hrozby tak Kiyosaki neustále mluví o tom, že by lidé měli investovat do aktiv, která odolají těmto těžkým časům a zajistí svému majiteli bonitu napříč celým světem. 

Autor extrémně úspěšné knihy Bohatý táta, chudý táta je známý svou láskou ke zlatu, o němž tvrdí, že by mělo být nedílnou součástí portfolia každého rozumného člověka. Vedle zlata vidí dobrého uchovatele hodnoty také ve stříbře, které má však nevýhodu ve své nižší vzácnosti a tudíž je potřeba vlastnit mnohem větší množství, což může komplikovat transport v případě potřeby.

Co naopak nikdy nebude komplikovat transport a tudíž se podle Kiyosakiho jedná o dokonalý investiční nástroj, to je digitální měna Bitcoin. A právě tomuto aktivu věnoval nedávno svůj příspěvek na platformě X, který zněl takto:

"BITCOIN bude mít do 25. srpna 2024 hodnotu 350 000 dolarů - to není lež. Je to předpověď. Je to spekulace, je to názor, ale není to lež. Je to návnada pro cucáky, ale není to lež, protože jakákoli předpověď o budoucnosti není lež. Chci, aby Bitcoin za 350 000 dolarů byla skutečnost, a chci, aby to byla pravda...., ale je to jen předpověď. Jsem přesvědčen, že Bitcoin dosáhne 350 000 dolarů někdy v roce 2024, ale je to pro něj pouze cíl, sen a přání. Stále kupuji další Bitcoin, Ethereum a Solanu, protože jsem si zcela jistý, že jejich ceny budou nadále růst. Proč jsem si tak jistý?  Je to proto, že jsem si jistý BC, Ethereem a Solanou?  Moje odpověď zní "ne". Čím jsem si jistý, je neschopnost našich vedoucích představitelů, prezidenta Bidena, ministryně financí Yellenové a předsedy Fedu Powella. Tito tři jsou 3 pacholci v reálném životě a jsem si jistý, jsem si velmi jistý jejich nekompetentností. Dávejte na sebe pozor. Nakupujte více zlata, stříbra, bitcoinu, solanu a etherea.  Chraňte se před třemi pacholky."

Ukáží se nakonec všechny Kiyosakiho předpovědi pravdivé?

Hodnocení: -1
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.