3 minuty čtení

Máte volných 67 milionů dolarů? Investujte do ranče po Jacksonovi

Král popu Michael Jackson zemřel v roce 2009, ale ani téměř deset let po jeho smrti se nedaří sehnat nového nájemníka jeho Neverlandu, dnes známého jako Sycamore Valley Ranch.

A když se něco dlouho nedaří prodat, nezbývá než snížit cenu. Realitní kancelář Joyce Rey, která se zaměřuje na prodej luxusních nemovitostí, nedávno snížila cenu ranče o třetinu na 67 milionů dolarů.

Michael Jackson si Neverland Ranch pořídil v roce 1987 za úctyhodných 20 milionů dolarů a během několika let z něj udělal nejenom své hlavní sídlo, ale hlavně zábavní park spojený s přírodou a exotickými zvířaty.

Projekt byl vybudován na základě příběhu o Petru Panovi, chlapci, který nechtěl dospět

Na pozemku se konalo mnoho zajímavých událostí za přítomnosti hvězd showbyznysu, ať už to byly čtrnácté narozeniny tehdy ještě neznámé Kim Kardashian či svatba tehdy už celosvětově známé Elizabeth Taylorové. Neverland byl díky svému majiteli velmi populární, o to je možná překvapivější dnešní nezájem o tento projekt.

Celý pozemek má neskutečných 2700 akrů a stojí na něm celkem 22 budov, zejména domů pro hosty. Na pozemku najdete jak zábavní park, tak i ohrady s různými zvířaty či basketbalový a tenisový kurt. Samotná hlavní vila potěší tanečním sálem, kinem pro 50 diváků a osmi koupelnami.

Investovat?

Otázkou je využití takové nemovitosti. Můžete sázet na to, že časem opadne „pachuť“ z posledních let Jacksonova života plných obvinění z obtěžování dětí a finančních potíží. V tu chvíli by se mohla cena začít zvedat s rostoucími cenami nemovitostí a vy inkasujete solidní zisk. Jenže kdy ta doba nastane, za 50 let?

Využití pro bydlení je vcelku zbytečné. Za 67 milionů dolarů si můžete pořídit několik praktických a krasných domů na různých místech světa dle vlastního gusta. A ještě vám zbude na kolotoč pro děti.

Udělat z projektu hotelový resort? Na pozemku je opravdu krásná příroda a 22 budov, která se na pozemku nachází, by k ubytování hostů vybízely. Jaká by však byla návratnost takového projektu? Údržba projektu pro samotné bydlení vyšla Jacksona na milion dolarů ročně, v případě dalších služeb by cena rychle rostla. Návratnost by tedy byla velmi nejistá a pokud, trvala by velmi dlouho.

Možná vás rozumné využití napadne a pokud ano, kontaktujte realitní agenturu a nám dejte vědět, jak se vám to daří realizovat.

Podívejte se na Neverland pohledem dronu:

Hodnocení: +5
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.
  • No to je vážně pravda že za ty peníze se dají pořídit mnohem lepší nemovitosti. Tohle je takovej nepraktickej kýč.
    +1
    • Tak nemůžu než souhlasit. ;-) ..rozhodně bych 67 milionů dolarů investoval jinak. Jde ale o to, jestli by se v případě téhle nemovitosti jednalo o investici...
      0
  • Já měla Jacksona vždycky ráda, pro mě by to byla srdcovka...ale bohužel zcela mimo moje finanční možnosti (nepřekapivě) :D
    0