4 minuty čtení

Ranní zprávy 22.10.2019: Berlín zastropuje výši nájmů, ruští trollové opět vylézají z děr a...

A Čína má poprvé víc boháčů než USA. Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího za předešlý den.

Dobré ráno, obchodní válka neválka, #Cina jede! V horních 10 % nejmajetnějších světových boháčů má poprvé ve známé historii více zástupců, než tradiční byznysový král Spojené státy. Bez ohledu na národnost pak tahle nejbohatší partička vlastní už 82 % světového bohatství. Snad nám budou vládnout moudře ;-). Mějte úspěšný den!

-----

Partnerem newsletteru je Energy financial group, která investuje do lepší energetické budoucnosti naší planety. Chci vědět víc!

-----

Slova dne

„Tato operace měla za cíl ovlivnit veřejnou debatu ve Spojených státech. Šlo především o politická témata, která jsou složitá a mohou současnou americkou společnost rozdělovat. Jejich konkrétní cíl neznáme.“

Volební rok 2020 v #USA ještě ani nezačal a na sociálních sítích už se opět objevili údajní ruští trollové. #Facebook oznámil, že odstranil první tři účty pocházející z Íránu, které údajně "vykazovaly určité vazby" na ruskou Agenturu pro výzkum internetu (IRA). 

-----

Číslo dne

100,000,000

Svět 10 % nejbohatších lidí na světě čelí historickému okamžiku. Poprvé v historii je v něm totiž víc Číňanů (100 milionů) než Američanů (99 milionů). Mimochodem, jen letos na světě přibylo 1,1 milionu nových dolarových milionářů, celkem je jich 46,8 milionu.

-----

Vítěz a poražený

Pinterest +5.73 % (26.76 USD)

Respektovaná analytická společnost #RBCCapitalMarkets včera zvýšila svou cílovou částku pro akce sociální sítě #Pinterest z 30 na 35 USD. RBC očekává, že výsledky Pinterestu v #Q3 překonají dosavadní očekávání. A nabuzení investoři nakupují.

Boeing -3.76 % (331.06 USD)

#Boeing dnes zveřejní své výsledky za Q3 a investoři očekávají, že se stále prohlubující krize okolo letounů #737MAX negativně podepíše na výsledcích společnosti i na predikci výsledků pro středně dlouhý horizont.  

-----

Burza

#WallStreet zahájila nový tým růstem, který smazal páteční ztráty. Nejméně stoupal index #Dow, který dolů táhl stále klesající Boeing, #SP500 uzavřel zpět nad 3000 body. Výborně do nového týdne vstoupila i Pražská burza, která přidala téměř procento.Pro více informací sledujte Investujeme.czFXstreet.cz či analytika Štěpána Křečka.

-----

Bleskově

Letiště Václava Havla plánuje kvůli nedostatečným kapacitám rozšíření, díky kterému bude do roku 2035 schopno odbavovat 23 milionů cestujících ročně. Letos to pro srovnání bude 17,7 milionu osob (o 5,8 % víc než loni).

Švýcarské banky #CreditSuisse a #UBS zavádějí kvůli nedostatečným ekonomickým výsledkům záporné úrokové sazby. Milionáři tak nově místo zúročení budou muset za uložení svých peněz v bance měsíčně platit.

Studie Mid-term Adequacy Forecast, která posuzuje vývoj energetiky v evropských zemích, varuje ČR před zanedbáním jaderného průmyslu. Bez něj bude dle studie Česko od roku 2030 nuceno energii dovážet ze zahraničí. #energetika

Vedení Berlína se shodlo na zmražení nájmů. V příštích 5 letech budou #najmy ve městě pevně zastropovány. Politici tak reagují na rychlý růst cen bydlení v německé metropoli. Nižší zisky kvůli dohodě čekají developeři a majitelé bytů. #bydleni

▶ Americká banka #JPMorgan chce při nabírání nových zaměstnanců začít dávat častěji druhou šanci již trestaným lidem. USA se nyní chlubí nejnižší nezaměstnaností za posledních 50 let, což však neplatí pro osoby se zápisem v trestním rejstříku.

-----

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se.

#warengo #zpravy #byznys #newsletter

Hodnocení: +13
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.