3 minuty čtení

Začíná obchodní sezóna bitcoinu aneb několik dobrých důvodů, proč nakupovat právě teď

Prošvihli jste sezónu roku 2017, nastoupili jste pozdě a přemýšlíte, jak opravdu vydělat na kryptoměnách, jako je třeba bitcoin? Zde je pár důvodu proč je právě teď ideální doba na investici do bitcoinu.

Minulý týden jsem se od mých těžařů dozvěděl, že přesto že mají levnou elektřinu, tak v současné době, tedy při cenové hladině okolo 8k USD, je v našich podmínkách těžba místy nerentabilni. To znamená, že se velrybám, těm šedým eminencím, podařilo srazit cenu tak nízko, že malí těžaři začínají vypínat stroje. Naposledy, když se stalo něco takového, byl konec minulého roku a od té doby byl #bitcoin v růstovém trendu.

Co dál naznačuje, že právě teď je ideální čas na strategické nákupy velkého množství jsou technické indikátory. Článek je vydán na cointelegrafu, nebo na CCN. Celkově jsou v tomto článku uvedeny asi čtyři indikátory z TA, včetně i toho, že klesl poměr finanční výkonnosti těžby.

Co je podle mě taktéž velmi důležité je fakt, že v létě byl spuštěn BAKTT. Nicméně jelikož je trh velmi mladý, všichni čekali, co s tím institucionální Investor provede a de facto se přestalo obchodovat. Takže co lidi s bakktem provedli? Prodali zakoupené kontrakty, tím shodili trh a mohli nakoupit zpět s 20% slevou, tedy vydělali 20 % jen tak lusknutím prstu a dobrou matematikou...  

Zvedá se počet článků na Linkedinu a Twitteru. Pro mě základní komunikační platformy a sociální sítě. Odtud se vše dostává na Facebook do tajných skupin a následně do speciálních magazínu a následně do obyčejného Facebooku. Až vám uklízečka, prodavačka v obchodě bude říkat, že ve volném čase obchoduje bitcoiny a babička se vás zeptá, jestli taky máte ten bitcoin, že by vám když tak nějaký pořídila, aby jste nebyli pozadu, tak už bude pozdě. Základní poučka zní: nakupujte, když trh krvácí, anebo když o trh moc lidi nejeví zájem, což se děje teď. Trh trochu vykrvácel a masmédia nejeví zájem. 

Další argument je čistě z českých a slovenských luhů a hájů, jelikož jsem za posledních několik měsíců objevil desítky až stovky různých obchodů a společností, které přijímají kryptoměny a netrpělivě čekají na klientelu s btc/ltc. V rámci tohoto průzkumu českého a slovenského kryptoměnového trhu se mi podařilo najít i tři nové kryptoměnové burzy. Takže jak to tak vypadá, některé České a slovenské společnosti mají nabito a jiné se ještě připravují na nový bullrun. 

Posledním argumentem je, že zhruba za 6 měsíců proběhne halving a oproti stávajícím 12,5 btc se bude těžit jen 6,75 btc za blok. Cena tedy imho musí vzrůst minimálně o 100 %, aby trh vyrovnal současný stav. 

A co vy, kde budete za 4 roky? 

#investovani

Donations:

BTC: bc1qcr6sydc6w8s8tyc8hgkcx282thulmaepcjgqdz

LTC: ltc1qsypqk3h7jkmdzjn6632pnkjk0hdhr47vfstzau

Dash: XotSMzMuNe1vHrdLtLsYWuWFxrj74Ld7Ug

Hodnocení: +15
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.