2 minuty čtení

Přijďte na Franchising forum 2019 diskutovat s předním českým makroekonomem a finančním analytikem

V rámci Franchising fora 2019 a Master franchisové konference 2019 se bude diskutovat nejen na téma franchising, ale také na téma "Hospodářské směřování Evropy a České republiky“

Dne 7. listopadu 2019, se bude od 9.30 hodin v OKsystem, Na Pankráci, v Praze, diskutovat nejen na téma franchising, ale také na téma "Hospodářské směřování Evropy a České republiky“ s předním českým makroekonomem a finančním analytikem poradenské společnost Next Finance, panem ing. Vladimírem Pikorou.

Pan Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. působí jako hlavní ekonom poradenské společnosti Next Finance, kde koordinuje přípravy analýz a prognóz a vede sekci modelování makroekonomických indikátorů a modelování obchodování na devizových a peněžních trzích.

Do povědomí široké veřejnosti se dostal zejména díky svým odborným článkům v médiích a častým citacím v široké škále hromadných sdělovacích prostředků od denního tisku až po televizi. V roce 2005 byl časopisem Týden označen za médii nejcitovanějšího českého analytika, což v dalších letech potvrdily i další průzkumy. Působil v řadě finančních institucí a dále rozšiřoval své studijní portfolio, má makléřské zkoušky; absolvoval mnoho studijních pobytů v zahraničí a získal četná ocenění, např. agenturou B.I.G. byl v roce 2001 oceněn za přesnost prognóz.

Od roku 2001 je členem České společnosti ekonomické.

V současné době se zaměřuje na měnovou politiku, finanční trhy a důchodovou reformu. Studuje také vývoj čtvrté průmyslové revoluce. Ve svých přednáškách a publikacích se zaměřuje na vliv technologií na ekonomiku a společnost. Věnuje se výuce finanční gramotnosti na základních školách. Pravidelně píše ekonomické názory pro Reflex. Vystupuje na řadě konferencí s ekonomickou a finanční tematikou.

Nesmíme opomenout ani jeho bohatou publikační činnost. Kniha Lumpové a beránci, kterou napsal společně se svou ženou, Markétou Šichtařovou, známou blogerkou a komentátorkou popularizující ekonomické a finanční dění, byla oceněna v prestižní anketě Magnesia Litera 2015.

Letos v říjnu vyšla v rámci Velkého knižního čtvrtku nová kniha, opět v tandemu Pikora Šichtařová: S androidkou v posteli https://www.kosmas.cz/knihy/261301/s-androidkou-v-posteli/.

Těšíme se na setkání s vámi, ať jste příznivci franchisingu nebo pana Vladimíra Pikory.

Hodnocení: +12
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.