2 minuty čtení

Příběh Uberu a Travise Kalanicka míří do televize, seriál natočí tvůrci úspěšných Miliard

Brian Knoppelman a David Levien, tvůrci výborného seriálu Miliardy, který u nás běží na HBO chystají svůj nový počin. Tentokrát se podívají na to, jak Uber a Travis Kalanick vlétli do dopravního průmyslu a změnili jej (i sebe) k nepoznání.

Jestliže vám náhodou nic neříká seriál Miliardy, určitě to co nejdříve napravte na #HBO GO. Showrunneři této úspěšné série Brian Knoppelman a David Levien nyní chystají svůj nový seriál, který se opět bude točit okolo byznysu a miliard dolarů.

Místo smyšleného příběhu o burze, penězích a jejich moci v dnešním světě se však tentokrát podívají na látku, která má svou předlohu v realitě. Dvojice se totiž chystá adaptovat do televizní série knihu Super Pumped: The Battle for Uber novináře Mike Isaaca z New York Times, a zaměřit se v příběhu především na postavu Travise Kalanicka.

Pokud se seriál bude aspoň přibližně držet knihy, možná se v něm podíváme, jak bojovný #Kalanick protlačil svůj projekt do světa a transformoval technologický startup v dominantního hráče na globálním trhu s dopravou. A určitě by neměli vynechat katastrofální události roku 2017, kdy série skandálů, žalob a nešťastných náhod nakonec znamenala, že Kalanick dostal od představenstva vyhazov.

Produkci seriálu stejně jako u Miliard zaštiťuje #Showtime Entertainment. Doufejme, že stejně jako u prvního zmíněného seriálu nám i tento zakoupí české HBO. Prezidentka společnosti Jana Winograde pro The Hollywood Reporter příběh Uberu popsala jako "plný zvratů, zcela unikátních osobností a významných důsledků pro korporátní Ameriku" a nazvala jej "učebnicovým příkladem kombinace vynalézavosti a šílenství".

Nejde navíc o první příběh točící se kolem Uberu, který filmaře zaujal. Dokonce plnohodnotný celovečerní film má vzniknout na základě svědectví bývalé inženýrky Uberu Susan Fowler, která v roce 2017 na svém blogu detailně popsala, jak uvnitř společnosti vzkvétá diskriminace a misogynní zneužívání.

Další detaily o seriálu z dílny Showtime zatím chybí a vyvstává jedna zásadní otázka: Kdo bude hrát Kalanicka?

 

#aktuality

Hodnocení: +14
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.