1 minuta čtení

Facebook, Amazon a Google utratily v posledním čtvrtletí rekordní částky za politické lobby

V reakci na intenzivnější kontroly ze strany významných politiků a aktivistů, vynaložili technologičtí giganti ve druhém čtvrtletí letošního roku rekordní částky na lobbování ve Washingtonu.
Facebook

Společnosti, která se potýkala s problémy se zpracováním osobních údajů a zveřejňování fake news na své sociální platformě, utratila za politický lobbing v posledním čtvrtletí 3,67 milionu dolarů. Jedná se o nejvyšší částku za tříměsíční období v historii, jak uvedla agentura Politico.

Google

Google, který byl nedávno potrestán rekordní pokutou ze strany Evropské komise ve výši 5 miliard dolarů, vynaložil v posledním kvartále na lobby 5,83 milionu dolarů, rovněž se jedná o rekord společnosti.

Amazon

E-commerce gigant se musí neustále potýkat s přetrvávajícími útoky Donalda Trumpa. Americkému prezidentovi se nelíbí, že je generální ředitel Amazonu Jeff Bezos rovněž vlastníkem The Washington Post. Amazon tak ve sledovaném období také vynaložil na politické lobby rekordní částku stejně jako jeho dva předchůdci a to konkrétně 3,47 milionu dolarů.

V pondělí opět Bezos neunikl Trumpově pozornosti, který prostřednictvím svého Twitteru navrhl, aby se na médium zaměřil antimonopolní úřad.

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.