3 minuty čtení

Donald Trump má nový kanál na Twitchi a za sebou i první vysílání

Po letech kritizování Amazonu i Jeffa Bezose si nyní Trump vytvořil účet na streamovací platformě Twitch, která Amazonu patří.

Součástí druhé prezidentské kampaně amerického prezidenta Donalda Trumpa bude i úplná novinka, a to streamování skrz největší streamovací platformu Twitch. Twitch začínal jako čistě herní platforma a i dnes stále drtivou většinu tamního obsahu tvoří hraní #Fortnite, #LeagueofLegends nebo #CounterStrike. Zároveň se však obsah diverzifikuje i do dalších oblastí, jako je umění, diskuze, cestování nebo právě #politika

Svůj kanál už na Twitchi má i britský parlament, který zde veřejně vysílá všechna svá jednání (která jsou někdy lepší než divadlo). Donald #Trump pravděpodobně také neplánuje streamovat svůj každodenní život ani hraní her (pokud vůbec nějaké hraje). Jeho kanál, který má v době psaní tohoto textu 36 214 sledujících, je poměrně nový a aktuálně nevysílá.

Ale jedno vysílání už za sebou má, a to přenos ze včerejšího setkání s voliči ve městě Minneapolis ve státě Minnesota. #Twitch navíc divákům umožňuje kdykoli během vysílání vytvořit z právě odvysílaného krátký klip v délce maximálně 60 sekund. Kromě celého vysílání si tak zájemci mohou pustit v Klipech i "to nejlepší", co se během vysílání odehrálo.

Trump není prvním prezidentským kandidátem, který na Twitch zavítal, aby se dostal zase o kousek blíž k voličům. Svůj kanál na platformě má například i Bernie Sanders. Narozdíl od Sanderse ale Trump není velkým fanouškem Amazonu ani Jeffa Bezose, do kterého se v minulosti již několikrát opře.

Když ještě v roce 2016 byl jen kandidátem na prezidenta, kritizoval Jeffa Bezose za to, že vlastní #TheWashingtonPost. Podle Trumpa si #Bezos noviny koupil, aby Amazonu zajistil pozitivní PR. Technickým ale důležitým detailem je, že přímo Amazon není vlastníkem Washington Post. V roce 2013 noviny za 250 milionů koupil Nash Holdings, který Bezos založil, ale nespadá pod #Amazon.

Čas od času Trump noviny nazývá "The Amazon Washington Post" a dříve sliboval, že si posvítí taky na to, jak Amazon noviny zneužívá k daňovým únikům. Naposledy v srpnu Trump skrz Bílý dům nařídil ministerstvu obrany, aby překontrolovalo tendr v hodnotě 10 miliard dolarů na cloud computing "kvůli obavám, že zakázku dostane Amazon."

Twitch se mu ale očividně zamlouvá bez ohledu na majitele. Pokud platformu používáte, určitě stojí za to začít Donalda Trumpa sledovat. Kdoví, možná jednoho dne (třeba pokud nevyjdou ty volby) začne vážně streamovat, kterak ze zlaté pohovky hraje na svém Playstationu.

 

#aktuality

Hodnocení: +12
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.