3 minuty čtení

Ranní zprávy 10.10.2019: Paušální daň, prsa za $8 miliard a megaúspěch mobilního Call of Duty

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího za předešlý den.

Dobré ráno, pokud užíváte nějaké prášky, ujistěte se, že vám po nich nemohou narůst prsa. Šestadvacetiletému Američanovi se taková nepříjemnost přihodila. Nyní ale na výrobci vysoudil odškodné 8 miliard dolarů. Slušný bizár. A co říkáte na Čínskou odplatu vůči NBA? Nebo na navrhovaný rozpočet ČR pro rok 2020? Anebo na aktuální burzovní vývoj? Napište nám o tom do Stories, těšíme se na vaše názory. Mějte úspěšný den!

-----

Partnerem newsletteru je ČAF, nezisková organizace sdružující poskytovatele franchisingu. Chci vědět víc!

-----

Slova dne

„Hovoříme o prodeji mnohem menšího podílu na saúdském trhu.“

#SaudiAramco zřejmě investorům nakonec místo 5 nabídne jen 2 % akcií a jeho IPO bude navzdory původnímu plánu rozděleno do několika fází a neobjeví se na všech velkých burzách zároveň. I tak analytici stále očekávají, že půjde o největší #IPO v historii

-----

Číslo dne

$8,000,000,000

Farmaceutická společnost #JohnsonJohnson musí dle soudu vyplatit astronomické #odskodne 8 miliard dolarů, a to muži, který užíval její antipsychotický lék, ale nebyl varován, že po něm mohou růst prsa. A ňadra muži skutečně vyrostla. Firma se odvolala.

-----

Vítěz a poražený

Roku +9.06 % (117.79 USD)

Analytici streamovací platformě #Roku věří. Po nedávném strmém propadu akcií analytici z #MacquarieResearch zvýšili rating tohoto akciového titulu a očekávají, že mezinárodní expanze by mohla během 3 let ztrojnásobit počet jeho uživatelů.

Levi Strauss -7.49 % (17.54 USD)

Maloobchodní oděvní prodejce #LeviStrauss sice v #Q3 dokázal překonat očekávání analytiků, ale pozitivní výsledky srazil na kolena zrevidovaný čistý zisk, který meziročně klesl o 4 %. Akcie v reakci klesly o více než 7 %.

-----

Burza

#WallStreet si před čtvrtečním zahájením jednání mezi Čínou a USA vymazala větší část úterních ztrát. Čína dnes potvrdila, že je pro ni v tuto chvíli částečná #dohoda přijatelná. Nervozita investorů je však zjevná a trhy jsou aktuálně velmi citlivé na fundamenty. 

-----

Bleskově

Ministryně financí Alena #Schillerová navrhuje, aby živnostníci s obratem do 1 milionu korun od roku 2021 platili jedinou paušální daň ve výši asi 5500 Kč měsíčně. Cílem je zjednodušit menším podnikatelům papírování a osvobodit je od daňového přiznání.

#Alibaba přestane Američanům prodávat #ecigarety. Reaguje tak na skutečnost, že vapování a s ním spojená záhadná plicní #choroba si již vyžádala 23 obětí a přes 1000 nakažených. První dva nakažené vojáky již léčí i americká armáda.

Mobilní verze populární akční FPS hry #CallofDuty byla během prvního týdne od svého vydání 1. října stažena více než 100 milionkrát. Zažívá tak nejúspěšnější a největší uvedení v historii trhu s mobilními hrami.

-----

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se.

#warengo #zpravy #byznys #newsletter

Hodnocení: +13
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.