2 minuty čtení

Bloomberg zveřejnil nový žebříček nejbohatších lidí světa a tentokrát jste v něm i vy!

Tradiční žebříčky nejbohatších lidí světa už dnes vydává kdekdo. Není to totiž nic složitého, protože pořadí na předních místech je po mnoho let víceméně stále stejné. Bloomberg však nyní přišel s žebříčkem, který zahrnuje všechny obyvatele planety.

Než začnete bouchat šampaňské a své drahé polovičce slibovat dovolenou na jachtě, rád bych vás upozornil, že na předních příčkách se pravděpodobně stále nevyskytujete (stejně jste to museli tušit!). 

Přesto člověk jistě při každém zveřejnění podobného žebříčku přemýšlí, kde se asi tak nachází ve srovnání se světem. Dobře, že člověk není nejbohatší na světě, to je jasné. Že nepatří ani mezi horních deset tisíc, to je také vcelku logické. Mezi milion nejbohatších lidí světa? Teoreticky to možné je, pokud máte majetek ve výši stovek milionů korun. 

Pokud však člověk, typicky představitel menšího podnikatele či živnostníka, disponuje spíše menším majetkem, řekněme ve stovkách tisíc či nižších milionech, kde přesně se nachází? Patří mezi deset milionů nejbohatších lidí světa? Nebo to stačí jen na chvost miliardy obyvatel planety?

Díky novému žebříčku Bloomberg se to dozvíte. Známá zpravodajská agentura totiž vytvořila bodovací tabulku hodnotící majetek a počet lidí tomu odpovídající. Každý tak velmi rychle zjistí, jak si v porovnání se zbytkem světa vede. 

Zajímavostí je, že na nejvyšší hodnotu 11 dosáhli pouze dva lidé - Jeff Bezos a Bill Gates. Naopak na tu nejnižší se dostala více než miliarda lidí.

A jaké číslo máte vy?

#bloomberg #miliardari #bohatstvi #chudoba #zebricek #data

Hodnocení: +14
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.