2 minuty čtení

Recenze knihy: Napoleon Hill - Pozitivním přístupem k úspěchu

Napoleon Hill je bezpochyby jedním z nejvýznamnějších autorů motivační literatury v historii. A ačkoli zemřel ve věku sedmaosmdesáti let v roce 1970, i nadále se vydává literatura, která vychází z jeho tvorby.

Kniha Pozitivním přístupem k úspěchu vychází zejména z nejslavnějšího titulu Napoleona Hilla – Myšlením k bohatství (Think And Grow Rich v orig.), které se celosvětově prodalo více než dvacet milionů kusů a je právem považována za jednu z nejlepších knih o osobním rozvoji.

Jste-li skutečně skvělí, dovolíte ostatním, aby tento fakt zjistili na základě vaší práce

Kniha je šikovně rozdělena podle jednotlivých měsíců a na každý den najdete jednu radu, kterou byste měli začít praktikovat. Autoři dokonce doporučují, abyste každý den přečetli pouze jednu radu a tu daný den dodržovali, dokud si na ní vaše mysl nezvykne.

Záleží na vás, zda budete volit tento postup či zda přečtete knihu najednou a později se k ní budete vracet. Samotné přečtení celé knihy netrvá déle než 3 hodiny, takže jednou za čas přečíst o víkendu celou knihu není tak složité.

Nejbystřejší je mysl, která byla stimulována praktickými zkušenostmi

Kniha nabízí čtenáři rady v oblasti charakteru, stanovování cílů, využívání příležitostí, důležitosti týmové spolupráce, zdraví, štěstí, víry a mnoha dalších. Jedná se spíše o „povrchní“ rady, které nejdou do hloubky, ale jelikož hlavním účelem této knihy je motivace k činu, splňuje obsah svůj účel.

Samozřejmě, pokud máte dostatek vnitřní motivace a knihy tohoto typu vám nejsou blízké, kniha pro vás pravděpodobně nebude ideální. Ale pokud jste jako správný podnikatel otevřeni novým myšlenkám, případně nové inspiraci, kniha by se měla stát součástí vaší knihovny.

Hodnocení Warengo: 9/10

Napoleon Hill – Pozivitním přístupem k úspěchu
Autor: W. Clement Stone, Michael J. Ritt, Samuel A. Cypert
Vydává: PRAGMA
Čas čtení: 3 hodiny

Hodnocení: +3
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.