3 minuty čtení

Ranní zprávy 08.10.2019: CEO Softbank se cítí trapně, Němci strádají a jednání USA-Čína

Pravidelný ranní souhrn toho nejdůležitějšího za předešlý den.

Dobré ráno, byznysovou událostí č. 1, která může ovlivnit vývoj trhů minimálně do konce roku, bude tento týden setkání špiček USA a Číny ohledně obchodní války. Řada analytiků stále věří, že pokud obě mocnosti dokáží své spory urovnat, mohlo by to zpomalující globální ekonomiku opět postavit na nohy. A tady jsou slíbené 3 rady, které vám změní život. Mějte úspěšný den!

Partnerem newsletteru je ČAF, nezisková organizace sdružující poskytovatele franchisingu. Chci vědět víc!

-----

Slova dne

„Cítím se trapně a rozčíleně.“

Zakladatel a CEO #Softbank Group Masajoši Son pro Nikkei Business přiznal, že se z výsledků svých investic skrz #VisionFund do ztrátových byznysů cítí trapně a rozčíleně. Kromě neustále omílaného #WeWork měl Son na mysli i další ztrátové startupy, do kterých investoval, předně #Uber#Slack či indický startup #Oyo.

-----

Číslo dne

2,8 %

#Recko, které se stále vzpamatovává z těžké ekonomické krize, očekává, že v příštím roce jeho ekonomika poroste o 2,8 %, tedy nejvíce za 10 let. Vláda rovněž předpokládá přebytek rozpočtu. Mezinárodní analytici jsou s optimismem výrazně opatrnější.

-----

Vítěz a poražený

Match Group +4.76 % (77.97 USD)

Japonská banka #Nomura včera upravila své doporučení pro vlastníka seznamovací aplikace #Tinder, společnost #MatchGroup, z "neutrální" na "nákup". Jedním z hlavních důvodů má být velký potenciál internetové společnosti na poli mezinárodního byznysu.

Harley-Davidson -3.56 % (34.11 USD)

Americký výrobce motocyklů #HarleyDavidson se snaží získat srdce mladé generace, která více dbá na ekologii, svými elektrickými motocykly. Zatím se mu to ale nedaří a v roce 2018 zveřejnil nejhorší pokles prodejů v USA za 4 roky, další je očekáván i letos.

-----

Burza

#WallStreet po silném úvodu týdne spíš přešlapovala okolo nuly, přičemž hlavní akciové indexy nakonec zavřely v mírné ztrátě. Investoři nikam nespěchají a čekají, jak tento týden dopadne setkání představitelů USA a Číny ohledně obchodní války.

-----

Bleskově

#Cesko je stále oblíbenější destinací zahraničních pracovníků. Český statistický úřad uvedl, že jejich počet meziročně stoupl o 38,000 na současných 700 tisíc. Svaz průmyslu by však dle svých slov dalších 400 tisíc ještě uvítal.

V Německu překvapivě rychle přibývá chudých obyvatel. Téměř každý druhý Němec již dnes finančně strádá. A 16,7 % německých domácností je už dnes oficiálně pod hranicí chudoby. Naproti tomu 10 % nejbohatších vlastní 56 % celkového německého majetku.

#NBA má problém, manažér Houston Rockets Daryl Morey minulý týden v tweetu podpořil protestující v Hong Kongu. Musel ho však smazat a omluvit se, protože čínské společnosti, jež jsou komerčními partnery NBA, lize pohrozili odvetnými kroky.

-----

Chcete vědět víc?

Zaregistrovaní uživatelé dostávají tento newsletter s mnoha dalšími zajímavostmi do svého emailu každé všední ráno v 7.00. Díky tomu získávají informační náskok a lepší orientaci v byznysu. Přidejte se.

#warengo #zpravy #byznys #newsletter

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.