3 minuty čtení

Svatba z lásky nebo rozumu? Billa Gatese jeho budoucí žena nachytala u neobvyklé činnosti

Manželství Billa a Melindy Gatesových dnes působí šťastně, spokojeně a svým způsobem i romanticky. Také ne náhodou jsou tito dva spolu už pěkných 25 let. Jenže všechno nebylo tak jasné a zřejmé hned od začátku.

Minulý týden na Netflixu vyšel dokument s názvem Inside Bill´s Brain, o kterém jsme tu nedávno informovali. Jak se dalo očekávat, tento trojdílný snímek detailně vykresluje byznysový i osobní život legendárního podnikatele. 

A některé detaily jsou vskutku zajímavé. Třeba právě ten, který se týká začátku jeho vztahu s Melindou, se kterou má dnes čtvrt století trvající manželství a tři děti.

Melinda Ann French nastoupila jako produktová manažerka do Mirosoftu v roce 1987 a netrvalo dlouho, aby si s roztěkaným a stále ještě mladým majitelem miliardové firmy padla do oka. Nebyla to však ta klasická láska na první pohled, která od prvního okamžiku bez jakýchkoli pochyb vede k manželství.

"Přišla jsem do Microsoftu a bylo tam hodně mužů...v takové chvíli se prostě trochu rozhlížíte," řekla v novém dokumentu Melinda.

"Ona měla různé kluky a já Microsoft," říká k tomu Bill. "Bylo to takové ´Hele ale nebereme to příliš vážně, že ne? Nebudeme si hned nárokovat čas toho druhého´."

Jak dnes přiznávají, opravdová a vážná láska přišla asi až po roce, kdy si oba uvědomili, že k tomu druhému něco cítí. V tom okamžiku se také pomalu začala řešit budoucnost. "Dostali jsme se na křižovatku, buď ten vztah ukončit, nebo se vzít," říká druhý nejbohatší muž světa.

Nebyl by to však analyticky myslící Bill Gates, kdyby ani k možnému ženění nepřistoupil se vší vážností.

"Jednou jsem přišla do Billova pokoje a on stál u bílé tabule a na ní psal klasické pro a proti. Ano, pozitiva a negativa možné svatby," říká dnes Melinda se smíchem.

Pro mladého podnikatele nebylo rozhodování tak jednoduché, protože stále řídil Microsoft, tehdy rychle rostoucí globální firmu. Sice už tehdy plánoval předčasný odchod do podnikatelského důchodu, ale nebyl si jistý tím, zda se chce svatbou a manželstvím rozptylovat ještě v době aktivního řízení firmy.

Melinda naštěstí měla pro toto Billovo rozhodování na základě logiky naprosté pochopení, což se nakonec vyplatilo. V roce 1994 se šťastný pár oddal na Havaji, aby spolu později založil nadaci Billa a Melindy Gatesových, která dnes pomáhá zejména v rozvojových zemích. A jejich manželství vypadá, že vydrží věčně.

Gatesův postup naprosto přesně odpovídá tomu, co dnes on nebo třeba slavný investor Warren Buffett říkají: 

"Tím nejdůležitějším krokem ve vašem životě je to, koho si vezmete. Dejte si proto opravdu záležet."

#gates #billgates #microsoft #melindagates #manzelstvi #zivot

Hodnocení: +11
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.