3 minuty čtení

Hostingy – které jsou pro provoz WordPressu nejlepší? A které naopak nedoporučuji?

Výběr správného hostingu pro váš WordPress web je velmi důležitý. A důležitost většinou začneme přisuzovat až tehdy, když se s webem něco stane, nebo pokud ho potřebujeme optimalizovat, poradit se ohledně nějakého nastavení s podporou.. a až tehdy si

Sestavila jsem řebříček nejvyužívanějších, nejznámějších nebo pro mě nejlepších webhostingů u nás. Každá zkušenost se samozřejmě liší, ale mé články směřuji pro laiky, kteří chtějí nejlepší poměr ceny a kvality, a potřebují optimalizovaný webhosting s podporou SSL certifikátu (https), e-mailovou schránku a rychlou a nápomocnou podporu.

Z mého pohledu jsou nelepší webhostingy dva, které zmiňuji jako první s nejvyšším hodnocením (Onebit a WP-hosting).

Šablona Divi se stává každou aktualizací robustnější a robustnější, proto je výběr vhodného hostingu u této šablony maximálně důležité. Nikdy nekupujte ten nejnižší hostingový tarif, jinak váš web bude neustále vykazovat technickou chybu a nenačte se.

Při výběru hostingového tarifu (pokud chcete Divi pro váš web), věnujte pozornost doporučeným parametrům pro svižný chod této robustní šablony.

Nejdůležitější je memory_limit, pokud je nízký, page builder, který je součástí Divi vám bude dělat neplechu. To stejné platí při nízkém max_input_time. Pokud se vám nedaří načíst Divi layout, je to způsobené pravděpodobně nízkým upload_max_filesize.

Podívejte se na šablonu Divi 

Na jaké parametry u hostingu musíte sledovat pro svižný chod Divi? 

  • .php verze 7.2 a vyšší
  • memory limit 128M
  • max execution time 180
  • max input time 180
  • upload max filesize 64M

Co je to hosting

Webhosting (nebo hosting) je pronájem prostoru na internetu pro vaše webové stránky. Dalo by se to přirovnat k pronájmu pozemku nebo bytu. Díky tomu, že platíte každý měsíc (u webhostingu se nastavuje roční nebo víceroční platba), máte své místo na internetu jisté. 

Na tento pronajatý prostor na internetu nahrajete redakční systém (jako je WordPress), přesměrujete doménu a nahráváte obrázky, pluginy, šablony a všechno, co je potřebné pro fungování webu. 

Běžné webhostingy u nás nabízí sdílený prostor. Jejich servery využívá dalších desetitisíce webů. Jsou méně rychlé, méně bezpečné a méně spolehlivé než vlastní servery, technologie a zabezpečení jdou ovšem tak rychle dopředu, že pro 90 % webů se nevyplatí investovat do vlastního řešení serverů. 

Obrovské weby jako například iDnes, Novinky, využívají vlastní dedikované nebo virtuální servery, ale zřejmě k vytváření tak mohutných webů se vy nechystáte, nebo k nákupu desítek domén, tudíž tuto část nemusím rozebírat (webhosting Váš-hosting nabízí i vlastní VPS a VDS)

Hostingy, které používám

Článek je delší. Přečtěte si jej celý na mém blogu.

Hodnocení: +5
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.