2 minuty čtení

Bitcoin by se mohl dostat až na 740 tisíc dolarů, předpovídá jeden z největších světových těžařů

Přesně odhadnout budoucí vývoj a cenu Bitcoinu dnes nedokáže nikdo. Přesto z mnoha stran zaznívají názory, které to zkouší.

Radost všem investorům držícím Bitcoin nyní musela udělat zpráva, kterou tento týden přinesl kryptoměnový server 8btc.com.

Zhu Fa, spoluzakladatel čínské těžařské firmy Poolin, totiž na komunikační platformě WeChat zveřejnil 10. února odhad, který předpovídá příchod býčího trhu a růst ceny Bitcoinu až k pěti milionům čínských jüanů, což je v přepočtu téměř 740 tisíc dolarů za kus.

„Cena Bitcoinu se v rámci příštího býčího trhu dostane na cenu 500.000 až 5.000.000 jüanů (74–740 tisíc dolarů).“

Šéf čtvrtého největšího těžaře kryptoměn na světě zároveň dodal, že aktuální aktivita v rámci komunity je minimální a proto současná situace zřetelně odpovídá medvědímu trhu.

To samozřejmě není až tak překvapivá informace, jelikož po svých maximech z konce roku 2017, kdy atakoval hranici 20 tisíc dolarů za kus, prožil Bitcoin rok jako na skluzavce a postupně se propadl až na cenu 3000 dolarů za kus. Nyní už se několik týdnů pohybuje na cenách mezi 3500 až 4000 dolarů.

Pokud by se předpověď naplnila a býčí trh se vrátil, bude se podle Zhu Fa zároveň jednat o posledních býčí trh, který Bitcoin čeká. To by samozřejmě nahrávalo spíše spekulantům, než konzervativním hodnotovým investorům.

Hodnocení: +15
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.