2 minuty čtení

Musk se pustil do Porsche a vyzval ho na souboj, závodní trať však zatím nezarezervoval

Nebýt Elona Muska, byl by současný automobilový trh tak trochu nudný. Jasně, máme tu super stroje od Bugatti, SUV od Lamborghini či Rolls Royce a mnoho dalších zajímavostí, ale právě americký vizionář je dnes tím, kdo baví široké publikum.

Elon #Musk si nemohl nechat ujít příležitost k rýpnutí do koncernu #Volkswagen a jeho slavné automobilky #Porsche. Důvodem mu k tomu bylo slavnostně představené Porsche #Taycan, nový elektrický vůz, který by měl zejména v Evropě výrazně konkurovat Muskovo Tesle, zejména pak samozřejmě jejímu modelu S.

Osmačtyřicetiletý vizionář na Twitteru nejdříve prohodil ironickou poznámku směrem k Volkswagenu a jeho skandálu v zvanému #Dieselgate. Ten vznikl v roce 2015, když se zjistilo, že koncern zfalšoval výsledky emisních testů více než 10 milionů svých vozů, což mělo za následek propady prodejů a pokuty v řádu miliard eur.

"V hustém provozu jdou zplodiny z vozů před vámi přímo do vaší klimatizace. Ještě že výrobci automobilů nepodváděli při emisních testech, jinak bychom měli opravdu velké problémy." :-)

Hned další den už se Musk opřel přímo do samotného Porsche Taycan. Pobavilo ho totiž, že automobilka u svého elektrického vozu používá označení Turbo, které se tradičně používá u spalovacího motoru s turbodmychadlem. Porsche tak spíše chtělo pouze odkázat na rychlost vozu a funkci overboost, kterou disponuje.

"Um Porsche, tohle slovo Turbo neznamená to, co si myslíte, že to znamená"

A další den už americký podnikatel přešel ke konkrétní výzvě. Není sice jasné, zda vyzval Porsche na přímý duel na trati, nebo se chtěl jen s Modelem S vydat na #Nürburgring a překonat čas 7:42, který Porsche s Taycanem na trati zajelo. 

Tak či tak, zástupci trati médiím sdělili, že od Tesly žádná rezervace nepřišla a se závodem tak v Německu zatím nikdo nepočítá. Jestli se to změní, to se uvidí v nejbližších dnech, nutno však říci, že by to nebylo první "nafouknuté" prohlášení od Elona Muska. #Tesla se k tomu zatím nijak nevyjádřila.

"Model S na Nürburgringu příští týden"

Pokud by se však přímý duel odehrál, mohlo by to být velmi zajímavé klání, Muskovi už se například na Twitteru jako řidič přihlásil Nico #Rosberg, vítěz #F1 z roku 2016.

Hodnocení: +15
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.