2 minuty čtení

Mark Cuban stále drží světový rekord za největší e-komerce transakci, kterou učinil v roce 1999.

Takové to, když jdete na e-shop a koupíte si letadlo za 40 milionů dolarů (950 milionů korun).

#MarkCuban si v roce 1999 přes internet koupil soukromý letoun #Gulfstream V za 40 milionů dolarů. Tento nákup jej dostal do Guinessovy knihy rekordů, kde dodnes drží titul rekordmana za největší samostatnou e-komerce transakci.

Pořízení soukromého letadla "bylo mým nejvyšším cílem" řekl v roce 2017 miliardář a majitel týmu #NBA Dallas Mavericks, který je známý i z pořadu Shark Tank. "Protože aktivem, které považuji za nejcennější, je čas a tímhle jsem si čas de facto koupil."

Cuban dodal, že s penězi vždy hospodařil opatrně, "žil ve stejném domě 18 let a má stále ty stejná auta" - ale za svou v přepočtu téměř miliardovou útratou si stojí.

"Příkladů, kdy mi vlastní letadlo pomohlo, je nepočítaně. Odletět večer po zápasu mého týmu, abych mohl být druhý den ráno osobně na schůzce. Odejít dříve ze schůzky, abych se dostal domů včas a nezmeškal první tanec se svou dcerou. Je to součást mého života, bez které bych nemohl být."

Gulfstream V z roku 1999

"Díky němu mám každý den k dispozici víc hodin, které mohu trávit se svými přáteli a rodinou. Díky němu zvládnu víc práce. Díky němu můžu cestovat pohodlně i se svou rodinou. Změnilo mi život i kariéru."

Mark, jehož flotila již dnes obsahuje dvě další letadla, není jediným miliardářem, který si myslí, že jde o nákup, jež se rozhodně vyplatí. Úspěšná podnikatelka #Oprah Winfrey říká, že její největší slabostí je rozhodně soukromé letadlo.

"Podle mě je vlastnění vlastního letadla vrcholem luxusu. Protože díky němu můžete být v jednom okamžiku v New Yorku a v dalším řeknete 'víte co Edwarde, myslím že poletím do Londýna.'"

"Čas je jediným aktivem, který nikdo z nás jednoduše nemůže vlastnit," zní motto Cubana. Proto za to i "neskutečně drahé" soukromé letadlo, které "mi ale ušetří spoustu hodin", stojí.

Hodnocení: +14
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.