1 minuta čtení

Kryptoměnový trh hoří jako papír

Celková tržní valuace všech kryptoměn se v sobotu zmenšila na nejnižší úroveň za více než 10 měsíců. Vývoj na trhu byl vyústěním medvědího týdne na celém trhu. Bitcoin, celosvětově zdaleka nejrozšířenější kryptoměna, klesl 5. září o více než tisíc dolarů a Ethereum, druhá světově největší kryptoměna, kleslo na nejnižší úroveň za více než 12 měsíců.

Celá řada negativních zpráv způsobila, že tržní kapitalizace od začátku minulého týdne spadla o 44 miliard dolarů, aby se 8. září objevila na nejnižší hodnotě od 2. listopadu 2017 – 191,1 miliardy dolarů.

V době psaní tohoto textu (10. 9. 21:00) tato hodnota mírně vzrostla a v současné době trh zaznamenává hodnotu téměř 194 miliard dolarů, což představuje měsíční pokles o 13,5 procenta a téměř 77 procentní znehodnocení oproti historickému maximu 830 miliard, kterého bylo dosaženo letos v lednu.

Vzrůstající dominance Bitcoinu

Další věcí, která stojí za zmínku je vzrůstající význam Bitcoinu. Ukazatel, jenž sleduje, jaký podíl z celkového trhu kryptoměn drží právě Bitcoin je také na dlouhodobém maximu. Nalézá se těsně pod 56 procenty, což je také nejvyšší úroveň za posledních 10 měsíců.

Tržní kapitalizace kryptoměnového trhu za poslední tři měsíce

Hodnocení: 0
Pro přidání komentáře se přihlaste nebo zaregistrujte.